R. P. 2021.10.19 11:14 Frissítve: 2021.10.19 12:17

Padel: minden kategóriában új bajnokokat avattak

Sérülésekkel, nagy csatákkal és új bajnokokkal tarkított hétvége áll a Magyar Padelszövetség háta mögött. A negyedik országos bajnokságon a 30 páros három versenyszámban mérte össze a tudását. Idén a Premier Padel Club pályái adtak otthont a versenynek.

Új bajnokok padelben (Fotó: Magyar Padelszövetség)

 

Az őszi hétvégén megrendezett tornán a férfiak mezőnyében a Tóth Csongor, Bíró André páros az évközi versenyeken nagyot menetelő, első kiemelt Barátosi Levente, Pákay Péter duót állította meg és nyerték meg a magyar bajnoki címet. A 6:3, 6:1 arányú győzelmük azt jelenti, hogy ez már második országos bajnoki címük együtt. Bronzérmet nyert a tehetséges, fiatal Urvölgyi Marci, Schmidt Bohn Zsombor páros, ezzel is mutatva, hogy az utánpótlásnak komoly szerepe lesz a következő években. Ők játék nélkül győzedelmeskedtek a Weidinger, Borsos páros ellen – előbbi sérülés miatt kénytelen volt feladni először az elődöntőt, majd a bronzmeccset is.

Vegyes párosban is a fenti sérülés határozta meg a döntőt, hiszen a döntőhöz vezető úton nagy meccseket nyerő fiatalok – Dankó Dorian és Juhász Pálma –, a játék nélkül szerezték meg a vegyes páros bajnoki címet. A bronzérmet a Borbély Rita, Tóth Csongor páros nyerte 6:3, 6:4 arányban legyőzve az Erdélyi, Török duót.

A női mezőnyben most először győzött együtt Erdélyi Mónika és Kovács Anikó. Kovács már korábban nyert bajnoki címet más párral az oldalán, de most együtt is sikerült behúzniuk az aranyat a Noa Haddad, Borbély Rita páros ellen 6:3, 7:6-vel. A bronzérmet idén Juhász Pálma és Szerencsés Eszter nyerte.

A bajnokok részt vehetnek az Európa-bajnokságon, a szövetség a versenyzők nevezési díját és utazási költségeit is támogatja. A hazai válogatott egyébként is jól teljesít a nemzetközi versenyeken, nemrég Bilbaóban a férfi és a női csapat is a legjobb nyolc közé jutott.

 

2021.12.07 18:39:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Sárosi Tibor várandós felesége a napokban hunyt el, így a sportember egyedül maradt az ikerbabákkal.

2021.12.07 18:09:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egy háromgyermekes édesanya, Milovics Mónika velencei háza majdnem porig égett.

2021.12.06 12:03:15

Egyéb egyéni NEDELYKOV TAMÁS

Hat éve világgá ment, Female Yeti néven indított blogot, a Manaszlu szeptemberi megmászása közben egy serpának köszönhette az életét.