S. SZ. 2022.05.24 12:00 Frissítve: 2022.05.24 12:01

Padel: Magyarország lesz a világbajnoki sorozat egyik állomása

Szentendre ad otthont a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomásának 2022. június 13–19. között.

 

Miguel Oliveira is Magyarországra látogat (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

 

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amit már 15 millió ember játszik világszerte. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: a padeljátékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar szerepel. Tavaly kiemelkedő sikereket ért el az ország a nemzetközi versenyeken, a hazai viadalok szervezésében és a nemzetközi sportdiplomáciában is, ennek köszönhetően júniusban Magyarország lesz az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik állomása.

 

Az APT Hungarian Open a világszínvonalú Padel Club Bravosban kap helyet Szentendrén, ahová június második hetében a vilégelit krémje is eljön, többek között a világranglistán kilencedik helyen álló portugál Miguel Oliveira.

„Az egész magyar padelközösség nevében beszélek, ha azt mondom, a világbajnokság egyik kiemelkedő állomásának megszervezésével eljött az a pillanat, amire mindannyian vártunk, és felteheti a koronát a sportág hazai fejlődésére. Büszkék vagyunk rá, hogy a teljes infrastruktúránk és hozzáértésünk megvan egy ekkora világverseny megszervezéséhez, a nemzetközi elit vendégül látásához” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke.

Kerekes Péter szerint ez az esemény felteheti a koronát a sportág hazai fejlődésére (Fotó: Szabó Miklós)

 

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.