H. Á. 2021.04.12 17:46 Frissítve: 2021.04.12 18:53

Öttusa: műtéte után Kovács Sarolta máris elkezdheti az úszást

Tizenkét nappal a porcműtéte után kiszedték a varratokat az öttusázó Kovács Sarolta térdéből, így a 2016-os év egyéni világbajnoka kedd reggeli úszással megkezdheti a fokozatos felkészülést a tokiói olimpiára – jelentette az MTI.

Kovács Sarolta (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

 

„A Sportkórházban megdicsértek, mert szép a seb, és a lábam is javult, látszik rajta, hogy nem hanyagoltam el a gyógytornát” – újságolta az MTI-nek Kovács Sarolta, majd hozzáfűzte, hogy a varratszedés után még a kórházban teljesített újabb egy óra gyógytornát.

„A napi egy-egy óra délelőtti és délutáni gyógytornát továbbra is végeznem kell itthon, mert erősíteni kell a lábamat, de nagyon örülök annak, hogy kedd reggel már lemehetek az uszodába. Gyakorlatilag két hét kiesett az életemből, eddig csak tornáztam és lépcsőztem, de mostantól fokozatosan újrakezdhetem az öttusát. Az úszás mellett a lövészetet, majd a lovaglást, a legvégén pedig a futást” – tekintett előre. Mint mondta, a „tempó”, vagyis az, hogy melyik tusát mikor kezdheti el, a gyógytornásszal történő konzultáció, illetve személyes találkozás alapján dől el.

„Futnom egyelőre nem szabad, hogy óvjuk a lábamat az ütődéstől, de ha jó ütemben halad a javulás, előbb-utóbb az is sorra kerülhet” – mondta bizakodva a székesfehérvári versenyző, aki a hazai női öttusázók közül egyelőre egyedüliként rendelkezik tokiói kvótával.

Kovács Sarolta a március végi, budapesti világkupán még elindult, térdfájdalmakkal 22. lett, néhány nappal később viszont kiderült, hogy műteni kell.

(MTI)

2021.05.06 22:29:50

Egyéb egyéni Cs. M.

Az angol dartsos maradt a tabella élén, de csütörtöki legyőzője és Michael van Gerwen is ott van a nyomában.

2021.05.06 10:20:48

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„A sajtófőnök próbált eltolni, de Roy Hodgson megfordult, és azt mondta: erre a kérdésre még válaszol.”

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.