MTI/B. D. K. 2020.12.03 15:29 Frissítve: 2020.12.03 17:46

Női asztalitenisz BL: kikapott első mérkőzésén a Budaörs

A Budaörs 3:0-ra kikapott a jóval esélyesebb francia Metztől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája linzi buboréktornájának csütörtöki első fordulójában.

Fazekas Mária (Fotó: Török Attila)

 

A magyar csapat játékosai közül Fazekas Mária állt a legközelebb a győzelemhez, 2:1-re vezetett a román Adina Diaconu ellen, végül azonban döntő szettben alulmaradt. Új szabály, hogy ha ötödik játszmára kerül sor, az csak hat nyert pontig tart, 5:5 után „hirtelen halál” következik, egy pont dönt.

A tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre, a csapatot Fazekas mellett Surján Szabina és Dari Helga alkotja. A csoportriválisok közül a házigazda osztrák Linz a második, a Metz a negyedik, a spanyol Girbau-Vic pedig a nyolcadik az erősorrendben.

A nyitóforduló másik B-csoportos meccsén a Linz magabiztosan, mindössze egy szettet vesztve verte a Girbau-Vicet.
   
A csoportmeccseket szombatig bonyolítják le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe kerül. Vasárnap következik a rájátszáskör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.

Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot.

ASZTALITENISZ
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, LINZ
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Metz TT (francia)–SH-ITB Budaörsi SC 3:0
Linz AG Froschberg (osztrák)–Girbau-Vic TT (spanyol) 3:0

2021.01.17 00:12:37

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ez is hozadéka annak, hogy a magyar futball az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet.

2021.01.16 08:15:25

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Egy újságíró Ronaldónak a Realtól Juventusba igazolásához hasonlította az átszerződésemet.”

2021.01.11 10:17:22

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Amilyen higgadtan és biztosan kezelte a szikét a műtőasztalnál, olyan nyugodtan emelte vállához a fegyvert.

2021.01.14 23:45:28

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Novák Károly Eduárd, az új román sportminiszter máris lefordíttatta a magyar sportstratégiát, no nem mintha nem tudta volna elolvasni eredetiben, hanem azért, hogy kollégái is láthassák.