MMA: Nurmagomedov nyílt levelet írt. Kilép a UFC-ből?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 17:44
null
Habib Nurmagomedov nyílt levelet írt a UFC-nek (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, óriási balhéba fulladt Habib Nurmagomedov és Conor McGregor meccse a UFC-ben, mert miután az orosz harcos legyőzte ír riválisát, kiugrott a ketrecből, és óriási tömegverekedést indított el. Nurmagomedov ezúttal az Instagram-oldalán szólalt meg az esettel kapcsolatban, a UFC-nek címzett nyílt levelében azt is felvetette, hogy kilép a szervezetből.

 

Mint arról beszámoltunk, Habib Nurmagomedov a negyedik menetben fojtással kopogásra kényszerítette Conor McGregort, így az ír harcos úgy kapott ki négy menetben a Las Vegas-i MMA-gálán, hogy szinte esélye sem volt a győzelemre.

Nurmagomedov a győzelem után kiugrott a ketrecből, és verekedni kezdett, majd kis késéssel a ringben is kitört a káosz. Végül akkora volt a balhé, hogy eredményt sem mertek hirdetni, és inkább kivezették a két harcost.

Az esettel kapcsolatban már sokan megszólaltak, Nurmagomedov ezúttal a saját Instagram-oldalán tett közzé egy, a UFC-nek címzett nyílt levelet:

„A UFC-nek!

Miért nem rúgtatok ki senkit, amikor megtámadták a buszunkat, és több ember is megsérült? Akár meg is ölhettek volna valakit... Miért nem szólalt fel senki, amikor a szülőföldemet, a vallásomat, a nemzetemet vagy éppen a családomat sértegették?

Miért az én csapatomat kell megbüntetni, amikor mind a két csapat verekedett. Nem értek egyet azzal, ha azt mondjátok, hogy én kezdtem... Én csak befejeztem, amit ő elkezdett.

Mindenesetre inkább engem büntessetek meg, mint Zubajra Tuhugovot, akinek semmi köze az egészhez. Rosszul gondoljátok, ha azt hiszitek, hogy csendben fogok maradni. Töröltétek Zubajra meccsét, és ki akarjátok rúgni, mert megütötte Conort. Azonban ne feledjétek, hogy először Conor ütötte meg az egyik TESTVÉREMET, nézzétek csak meg a videót.

Tudnotok kell, ha ennek ellenére megváltok tőle, akkor engem is elveszítetek. Oroszországban sosem hagyják cserben egymást a testvérek. A végsőkig hajlandó vagyok elmenni a testvéremért. Ha kirúgjátok, ne felejtsétek el elküldeni az én felbontott szerződésemet is, különben én magam fogom azt felbontani.

És még egy dolog... Megtarthatjátok a pénzem, amit visszatartotok. Nagyon el vagytok foglalva ezzel, remélem, nem akad a torkotokon... Megvédtük a becsületünket, és ez a legfontosabb! A végsőkig kitartunk! #Testvérek”



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik