S. T. J. 2021.10.25 22:41 Frissítve: 2021.10.25 22:44

Mitrovics és az Újpest nehéz heteken van túl • Nagy Gergő csalódott az FTC Kontinentális Kupa-szereplése miatt

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Nikola Mitrovics, az Újpest 34 esztendős szerb középpályása Szerbián és Magyarországon kívül légióskodott már Lengyelországban, Izraelben, Kínában, Cipruson és Azerbajdzsánban is, de olyan hosszú nyeretlenségi sorozatot soha, egyetlen csapatával sem kellett megélnie, mint a lilákkal. Lapunknak azt mondta, a végén már igazi kihívásnak érezte, hogy végre meglegyen az első győzelmük. Elismerte, sokszor lógó orral ment haza az edzésekről, ám azt cáfolta, hogy tetszhalott állapotban lettek volna.

A Ferencváros három nap alatt három meccset játszott a jégkorong Kontinentális Kupában, és noha két győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőkört a Tüskecsarnokban, ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A csapat 138-szoros válogatott centere, Nagy Gergő mindhárom mérkőzésén betalált, a Nemzeti Sportnak mégis azt nyilatkozta, hogy csalódás a helyezés, még azzal együtt is, hogy nem a Fradi volt a csoport esélyese. Megadták ugyanis maguknak az esélyt, így még fájóbb, hogy végül nem sikerült a következő körbe lépniük.

A Hadik András, Kertész Krisztián kettős megvédte abszolút magyar bajnoki címét, és immár négyszeres ralibajnok. Sőt, egy váratlan fordulattal már a díjkiosztó után megszerezték az ERC-értékelés harmadik helyét is. A pilótát arról faggattuk, a szezon során volt-e egyszer is olyan érzése, hogy nem lesz meg a bajnokság?     Hadik elárulta, a Veszprém ralin megfordult a fejében, akkor ugyanis hatalmasat estek, s nem tudta, hogy heverik ki. Igaz, amikor néhány nappal később arról beszéltek, hogy muszáj lesz talpra állni, már tudta, hogy így is lesz.

2021.12.02 15:52:51

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A 77 éves fotóriporter elsajátította, miként kell egyetlen képkockán megörökíteni a tökéletes pillanatot.

2021.12.02 22:24:29

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A modus vivendi megtalálása a sport területén tetszik az egyik legfontosabb feladatnak. És nemcsak ama lassan közhelyszámba menő párhuzam jegyében, mely szerint egy mérkőzés maga az élet, a küzdelem, a bajtársiasság, a győzelmek és csalódások feldolgozásának zanzásított »tananyaga«.

2021.12.02 22:28:06

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kivételes korosztály távozik lassan, de biztosan a szőnyegről.

2021.12.02 12:42:57

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kiadvány erőssége, hogy a miniportrék mindenkiről megemlítenek egy-egy érdekességet.

2021.12.02 13:09:13

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Michal Listkiewicz magyar barátaival rendszeresen viteti magának Varsóba a Nemzeti Sportot.