Magyar Sport Napja: megállapodás született a SOSZ és a MAC között

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 16:53
null
A Magyar Sport Napja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében idén (Fotó: Tábori Szilvia/Délmagyarország)
Megállapodást kötött a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Athletikai Club (MAC) a Magyar Sport Napja méltó megünneplése érdekében.

 

Az együttműködés célja – amint azt az aláírásról szóló szombati közleményében a SOSZ jelezte –, hogy a Magyar Sport Napja „méltó módon, közérdeklődésre számot tartó eseménysorozat keretében legyen megünnepelve”.

A Magyar Sport Napja 2000 óta május 6-a, ezen a napon rendezte ugyanis 1875-ben Budapesten a MAC a kontinentális Európa első szabadtéri sportversenyét.

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke az együttműködési megállapodás aláírását követően kiemelte: a MAC-cal közösen azt szeretnék, hogy a Magyar Sport Napját méltó megemlékezéssel ünnepeljék, és a SOSZ tagegyesületein keresztül aktív sportolási lehetőségekkel, sporteseményekkel, sportrendezvényekkel is ünnepeljenek a jövőben. A cél egy izgalmas, többnapos sportesemény kavalkád szervezése, amely a teljes hazai sportéletet, de a sport iránt jelenleg még nem érdeklődőket is megmozgatja – olvasható a tájékoztatóban.

„A Magyar Athletikai Club a kezdetektől részt vesz a Magyar Sport Napjához kötődő ünnepségek és programok szervezésében. A SOSZ-szal való együttműködés lehetőséget ad egy még szélesebb, országos megemlékezéslánc beindítására” – jelentette ki Kállay Kristóf, a MAC elnöke a megállapodás után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik