Munkatársunktól 2022.01.17 11:47 Frissítve: 2022.01.17 16:27

Keleti Ágnes indította el a Sportrádiót

Mint beszámoltunk róla, 2022. január 17-én reggel 6 órakor elindult Magyarország első és egyetlen sportrádiója. Az adást a Himnusz elhangzása után Keleti Ágnes, a 101 éves sportlegenda, a világ legidősebb olimpiai bajnoka nyitotta meg. Az új adóhoz számos további műsorvezető is csatlakozott, a szerkesztők pedig izgalmas és informatív műsorfolyamot ígérnek.

A hétfő reggeli történelmi adás műsorvezetői, Risztov Éva és Harsányi Levente (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Sport- és médiatörténelmi pillanatokat élhettek át a hallgatók január 17-én reggel, hiszen elindult Magyarország első és egyetlen sportrádiója Budapesten és környékén a 105.9 MHz-en illetve a nemzetisport.hu oldalon – olvasható a Sportrádió közleményében.

A rádió ide kattintva is hallgatható!

 
Január 17-én elstartol a Sportrádió
Vobeczky Zoltán: Ez a rádió a magyar sporté
Mától szól a Sportrádió!

Az adás első pillanataiban Keleti Ágnes köszöntötte a hallgatókat, majd hozzá csatlakoztak sportolók, olimpiai és világbajnokok (Erdei Zsolt, Gera Zoltán, Pap Bianka, Nagy Tímea, Kőbán Rita, Tótka Sándor, Varga Dénes, Valter Attila, Talmácsi Gábor, Kovács Antal, Cseh László). Az első, külföldről kapcsolt interjúalany Dárdai Pál volt, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya Berlinből jelentkezett. Örömének adott hangot az indulás kapcsán, és elmondta, hogy meggyőződése szerint a szurkolók nagyon fogják kedvelni az adót. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is megszólalt az élő adásban, és kiemelte, hogy hiánypótló rádióadó jött létre.

A reggeli műsor vendége volt Szöllősi György, a Sportrádió tulajdonosa, lapunk, a Nemzeti Sport főszerkesztője is, aki így nyilatkozott: „Most már kezdjük elhinni, hogy valóra vált a szakma és a magyar sportcsalád régi nagy álma: szól a Sportrádió, itt vagyunk, beszélünk a hallgatókhoz, és a nemzetisport.hu-n is egyetlen kattintás után hallgatható az adás. Számos sikeres külföldi rádiócsatorna után végre magyarul is hallgatható tematikus sportrádió.”

 

Vobeczky Zoltán főszerkesztő hozzátette: „Ez a rádió a magyar sporté. Sok sportoló, rajongó és hallgató álmodozott már arról, hogy egyszer elindul hazánkban egy sportos tematikára épülő rádió. Hosszas előkészítő munka után most megvalósult egy régi álom. A kezdés megható pillanata után most a mi dolgunk az, hogy mindenki elégedett legyen azzal, amit majd napról napra hall.”

A Sportrádió a hét minden napján, 24 órában sugározza adását. Műsorrendjében markáns elemként jelennek meg a sporthírek, elemzések és háttérinformációk. Minden hétköznap 6 és 10 óra között a reggeli műsor hallható Risztov Évával és Harsányi Leventével. A délutáni show-ban 16 és 20 óra között Csisztu Zsuzsa, Szujó Zoltán, Szegő Tibor és Lantos Gábor várja majd a hallgatókat. A rádió további műsorvezetői közé tartozik Gazdag Krisztina, Jekkel Dániel, Szani Roland és Juhász Bálint.

A legendás sportriporter Török László is napi sorozattal jelentkezik majd.

Sportrádió – A győztesek hangja!

2022.05.28 21:22:28

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Elsősorban azonban nem Rapport Richárdnak kellene tisztáznia a viszonyát a magyar sakkozáshoz, hanem Magyarországnak. Ha fontos nekünk a sakk, tartsuk meg legnagyobb értékünket, talán még nem késő. Ha nem fontos, értsük meg, hogy kinőtt minket, ne bánjuk, ne bántsuk, hadd menjen!

2022.05.27 23:03:34

Egyéb egyéni RÁCZ PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs az a profi, akinek nincs szüksége segítségre.

2022.05.27 23:14:18

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma ötvenéves korábbi cselgáncsozó, Kovács Antal nemcsak sporttörténeti tettet hagyott reánk, hanem győzelme az egyik legkatartikusabb – üzenetértékű! – olimpiai diadallá is lett egyben.

2022.05.27 15:45:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A hétvégén kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére a budapesti MVM Dome-ban (x).

2022.05.26 13:23:54

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Schmitt Pál 1968-ban egyéni ob-t is nyert, pedig nem is tartotta magát kiugróan tehetségesnek.