Gyorsasági kamion: Kiss Norbert rajtolhat az élről a Ringen!

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 13:17
null
Kiss Norbert rajtolhat az élről a Hungaroringen! (Fotó: Meder István)
A maximalista magyar versenyző a köridejével nem elégedett, de boldog, mert most ez is elég volt az első rajtkockához. A versenyen állni fog a gázon!

 

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert szombat délelőtt uralta a Hungaroringet, és szinte magától értetődően nyerte meg az időmérő edzést is – a tavalyi zárt kapus verseny után immár hazai szurkolók előtt. A köridejével nem volt tökéletesen elégedett – a nagy meleg nem csupán a járműveket viseli meg, hanem a versenyzőket is –, ám ezt mindössze a maximalizmusa mondatta vele, hiszen így is simán kiharcolta az első rajtkockából való indulás jogát.

„Ebben bíztunk, ezért dolgoztunk, de ez nyilván csak az első lépés, nem most osztják a pontokat, hanem a verseny után – nyilatkozta Kiss az edzést követően – S hogy mi a taktika a versenyre? Jól el kell kapni a rajtot, ami sohasem könnyű, utána pedig állni a gázon, hiszen a hazai szurkolók megérdemlik, hogy kihozzam magamból a maximumot! Nagyon örülök, hogy itt látom őket a lelátókon, pluszmotivációt jelent a drukkolásuk!”

Az első versenyfutam 13.50 órakor rajtol a Hungaroringen.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 1–4. FUTAM, HUNGARORING
1. IDŐMÉRŐ EDZÉS
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 2:18.266
2. Lenz (német, MAN) 2:19.224
3. Hahn (német, Iveco) 2:19.326

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik