Golf: Jon Rahm világelső lett a Memorialon aratott sikerével

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 12:34
null
Jon Rahm a golfozás történetének második spanyol világelsője (Fotó: AFP, archív)
Jon Rahm a golfozás történetének második spanyol világelsője lett, miután vasárnap megnyerte a 9.3 millió dollár összdíjazású Memorial Tournamentet az Ohio állambeli Dublinban.


A 25 éves játékos nagyon nehéz körülmények között aratott diadalt, elsősorban az első három napon nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. Rahm a vasárnapot négy ütés előnnyel kezdte meg, a záró napi kilencedik szakaszt követően pedig már nyolc ütéssel vezetett. A folytatásban viszont nem kezelte jól a kedvezőtlen időjárási viszonyokat, illetve a szokatlanul nehéz pályát. Előnye folyamatosan csökkent és három szakasszal a vége előtt már csak három maradt a nyolcból az amerikai Ryan Palmerrel szemben. A 16. lyuknál aztán egy bravúros ütéssel Rahm birdie-t (az alapütésszámnál eggyel jobb) ért el, amivel biztossá tette sikerét.

Rahm a US PGA Tourban aratott negyedik tornagyőzelméért 1.674 millió dollárt (517.3 millió forint) kapott, és egyúttal a világranglista élére ugrott. Korábban csak Seve Ballesteros vezette spanyolként a rangsort az 1980-as években.

A Memorial záró napján a teljes mezőny szenvedett, amit jól mutat, hogy az átlageredmény 75.932 ütés volt a 72 ütéses pályán, ami 1978 óta a legrosszabb a viadal történetében.

A koronavírus-járvány óta először versenyzett Tiger Woods, aki nagyon hullámzó teljesítménnyel a 40. helyen zárt, 15 ütéssel elmaradva Rahmtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik