MTI 2010.09.13 11:37 Frissítve: 2014.10.01 01:05

Golf: birtokháborítási pert indít Göd a helyi pálya tulajdonosa ellen

Birtokháborítási pert indít Göd város vezetése közterületen fennálló veszély okozása miatt a Pólus Palace Zrt. ellen, mivel a cég tulajdonában álló golfpályáról olykor kirepülnek a labdák – adta hírül a polgármesteri hivatal az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) honlapján (onkormanyzat.mti.hu).

A közlemény szerint a nagyobb ütések következtében esetenként kirepülő golflabdák veszélyeztetik az arra járókat, s a környékbeliek aggódnak gyermekeik és családjuk testi épségéért.

A több éve fennálló problémára az üzemeltetőnek eddig nem sikerült megoldást találnia. A pálya építésekor a környező területeken még nem voltak épületek, így ez nem jelentett ilyen mérvű problémát.

Az augusztus végén lezajlott fórumon, amelyen a város vezetői is megjelentek, a lakók arra kérték a Pólus Palace képviselőjét, hogy az üzemeltető szüntesse meg a veszélyt, illetve ha ezt nem tudja teljesíteni, a pályán a továbbiakban ne végezze ezt a tevékenységet.

A társaság képviselője arról tájékoztatta a lakosságot: véleményük szerint nincs százszázalékos hatékonyságú műszaki megoldás arra, hogy a labdák a gyakorlópálya telekhatárán belül maradjanak.

Markó József (Fidesz-KDNP), Göd polgármestere sajtóközleményében tudatta: a város birtokháborítási pert indít a Pólus Palace Zrt. ellen közterületen fennálló veszély okozása miatt.

2021.09.28 21:54:18

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Legutóbb a világ legeredményesebb birkózó testvérpárja, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor járt a környéken. Előbbi eljutott korábban már néhányszor Brassóig, illetve a román válogatott magashegyi edzőtáboráig, de környezetében senki sem akadt, aki felhívta volna a figyelmét, hogy 25 kilométerrel északra egy másik világ kezdődik.

2021.09.28 22:03:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Még le sem vette a cipőjét a célba érkezés után, már hívtam telefonon. És fel is vette.

2021.09.28 13:06:40

Egyéb egyéni B. D. K.

Sarah Bäckman annak idején a WWE-ben pankrátorként is megfordult.

2021.09.25 09:48:37

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

Olyan egyetemet szeretne, amely a világ sportjában ismert és elismert intézmény.