MTI
2010.09.13 11:37 Frissítve: 2014.10.01 01:05

Golf: birtokháborítási pert indít Göd a helyi pálya tulajdonosa ellen

Birtokháborítási pert indít Göd város vezetése közterületen fennálló veszély okozása miatt a Pólus Palace Zrt. ellen, mivel a cég tulajdonában álló golfpályáról olykor kirepülnek a labdák – adta hírül a polgármesteri hivatal az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) honlapján (onkormanyzat.mti.hu).

A közlemény szerint a nagyobb ütések következtében esetenként kirepülő golflabdák veszélyeztetik az arra járókat, s a környékbeliek aggódnak gyermekeik és családjuk testi épségéért.

A több éve fennálló problémára az üzemeltetőnek eddig nem sikerült megoldást találnia. A pálya építésekor a környező területeken még nem voltak épületek, így ez nem jelentett ilyen mérvű problémát.

Az augusztus végén lezajlott fórumon, amelyen a város vezetői is megjelentek, a lakók arra kérték a Pólus Palace képviselőjét, hogy az üzemeltető szüntesse meg a veszélyt, illetve ha ezt nem tudja teljesíteni, a pályán a továbbiakban ne végezze ezt a tevékenységet.

A társaság képviselője arról tájékoztatta a lakosságot: véleményük szerint nincs százszázalékos hatékonyságú műszaki megoldás arra, hogy a labdák a gyakorlópálya telekhatárán belül maradjanak.

Markó József (Fidesz-KDNP), Göd polgármestere sajtóközleményében tudatta: a város birtokháborítási pert indít a Pólus Palace Zrt. ellen közterületen fennálló veszély okozása miatt.

2023.03.31 16:39:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egykori öttusázó vallja, a sport olyan karakterjegyeket ad, amelyeket semmi más nem pótolhat.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”