Golf: birtokháborítási pert indít Göd a helyi pálya tulajdonosa ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.13. 11:37
Címkék
Birtokháborítási pert indít Göd város vezetése közterületen fennálló veszély okozása miatt a Pólus Palace Zrt. ellen, mivel a cég tulajdonában álló golfpályáról olykor kirepülnek a labdák – adta hírül a polgármesteri hivatal az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) honlapján (onkormanyzat.mti.hu).

A közlemény szerint a nagyobb ütések következtében esetenként kirepülő golflabdák veszélyeztetik az arra járókat, s a környékbeliek aggódnak gyermekeik és családjuk testi épségéért.

A több éve fennálló problémára az üzemeltetőnek eddig nem sikerült megoldást találnia. A pálya építésekor a környező területeken még nem voltak épületek, így ez nem jelentett ilyen mérvű problémát.

Az augusztus végén lezajlott fórumon, amelyen a város vezetői is megjelentek, a lakók arra kérték a Pólus Palace képviselőjét, hogy az üzemeltető szüntesse meg a veszélyt, illetve ha ezt nem tudja teljesíteni, a pályán a továbbiakban ne végezze ezt a tevékenységet.

A társaság képviselője arról tájékoztatta a lakosságot: véleményük szerint nincs százszázalékos hatékonyságú műszaki megoldás arra, hogy a labdák a gyakorlópálya telekhatárán belül maradjanak.

Markó József (Fidesz-KDNP), Göd polgármestere sajtóközleményében tudatta: a város birtokháborítási pert indít a Pólus Palace Zrt. ellen közterületen fennálló veszély okozása miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik