Evezős ob: Galambos és Benda nyert egypárban

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 19:41
null
Galambos Péter az élen végzett egypárban (Fotó: Czucz Bálint, archív)
A férfiaknál Galambos Péter, a nőknél Benda Orsolya nyert egypárban aranyérmet az evezősök 122. országos bajnokságának második versenynapján a szegedi Maty-éren.

 

Az ob eredményközlője alapján pénteken a tavalyi győzteseket, Galambos Péter a Tisza EE versenyzőjét, Szabó Mártont, míg Benda Orsolya külkeres klubtársát, Bertus Kittit utasította közvetlenül maga mögé.

A nap további versenyszámai között szerepelt az egypárhoz hasonlóan szintén olimpiai programban lévő kettes. A férfiaknál a favorit Juhász Adrián, Simon Béla duó győzött, ők csütörtökön – Kolláth Vandával kiegészülve – kormányos kettesben is a legjobbak voltak. A nőknél Bene Dorottya és Elek Boróka diadalmaskodott, míg férfi könnyűsúlyú négypárban a csepeli egység bizonyult a legjobbnak. Utóbbi hajóból három versenyző csütörtökön könnyűsúlyú négyesben végzett elsőként.

A vasárnapig tartó ob-n a felnőttek futamai mellett utánpótlás, para, amatőr és masters versenyeket is rendeznek. A viadalra 110 versenyszámban rekordszámú, összesen 1421 nevezés érkezett 3629 beülővel. Az ob a tokiói olimpia első hétvégéjével párhuzamosan zajlik, az ötkarikás játékokon azonban egyetlen magyar evezős szerepel: a férfi egypárban pénteken negyeddöntőbe jutott Pétervári-Molnár Bendegúz.

EVEZŐS OB, GYŐZTESEK
FÉRFIAK

Egypár (olimpiai szám/17 induló): Galambos Péter (Vác VEC) 7:05.91 perc
Kettes (o. sz./9): Juhász Adrián, Simon Béla (Pénzügyőr SE) 6:53.22
Férfi könnyűsúlyú négypár (5): Csepel EK (Boros Olivér Benedek, Boros Bálint Bendegúz, Kovács Krisztián, Czinege Tamás) 6:20.74
NŐK
Egypár (o. sz./9): Benda Orsolya (Külker EK Óbuda) 8:08.25
Kettes (o. sz./12): Bene Dorottya, Elek Boróka (Danubius NHE) 7:44.76

A TOVÁBBI PROGRAM
FELNŐTT A-DÖNTŐK
Szombat
FÉRFIAK: könnyűsúlyú egypár, kétpár (o. sz.), négyes (o. sz.), könnyűsúlyú nyolcas
NŐK: könnyűsúlyú egypár, kétpár (o. sz.)

Vasárnap
FÉRFIAK: könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), könnyűsúlyú kettes, négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)
NŐK: könnyűsúlyú kettes, könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik