Emlékezés: szombaton ismét Kolonics György-emlékfutás a Népszigeten

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 12:35
null
(Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Szombaton ismét megrendezik a Kolonics György-emlékfutást a tragikusan korán elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György tiszteletére – írja az MTI.


A szervezők közlése szerint az Ötpróba főszervezésében és a Kolonics György Alapítvány közreműködésével kerül sor az évről évre több ezer embert megmozgató emlékfutásra és Ötpróba sárkányhajós evezésre.

A legendás kenus közvetlenül a 2008-as, pekingi ötkarikás játékok előtt vesztette életét, miután edzés közben rosszul lett. Barátai és tisztelői azóta minden évben emlékfutást rendeznek a tiszteletére, azért október 23-án, mert „Koló” rendszeresen indult a Bécs–Budapest Ultramaratonon, amelyen szintén mindig a forradalom napján értek célba a futók.

A rendezvénynek otthont adó Népsziget nemcsak a futáshoz, de az evezéshez is tökéletes helyszín, ezért ismét sárkányhajós evezésre is lehetőség lesz hat és tíz kilométeres távon. A nevezők mindkét versenyszámban Ötpróba-pontokat gyűjthetnek, a futók a 2.4 kilométeres rövidtávon, a 11.5 kilométeres középtávon és félmaratonin indulhatnak.

A távokat teljesítő összes induló egy-egy egyedi befutóéremmel, pólóval, illetve Ötpróba-pontokkal gazdagodik. A pontokat a rendszeresen sportoló ötpróbázók értékes sportfelszerelésekre válthatják be, a pontgyűjtés a 2024-es párizsi olimpiáig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik