Elismerés: Nagy Réka Európa második legjobb ifjúsági sportolója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.25. 13:32
Nagy Réka, kétszeres EYOF-győztes úszó Zágrábban, az Európai Olimpiai Bizottság 46. közgyűlésének gálavacsoráján lett másodikként színpadra szólítva Európa legjobb fiatal sportolóinak a 7. Piotr Nurowski-díjért zajló versenyében, az olasz kerékpáros, Letizia Paternoster mögött.

Az olimpia.hu beszámolója szerint a fiatal sportolóval színpadra hívták a MOB elnökét, Kulcsár Krisztiánt is. A díjátadásnál jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és Janez Kocijancic, az európai szervezet elnöke is; a közgyűlésen ugyancsak ott van Vékássy Bálint MOB-főtitkár. olimpia.hu beszámolója szerint a fiatal sportolóval színpadra hívták a MOB elnökét, Kulcsár Krisztiánt is. A díjátadásnál jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és Janez Kocijancic, az európai szervezet elnöke is; a közgyűlésen ugyancsak ott van Vékássy Bálint MOB-főtitkár.

A magyar úszó a cseh Filip Nepejchallal, a görög Dimitriosz Papadimitriuval, az olasz Letizia Paternosterrel és a török Mihrac Akkussal volt versenyben az elismerésért.

A hat érmével – köztük két arannyal – a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál legeredményesebb hazai sportolója is az öt jelölt között volt, akik közül az egyikük megkaphatta a hetedik alkalommal meghirdetett Piotr Nurowski „A legjobb fiatal európai sportoló” díj nyári kiadását. Honfitársunkat a második helyen rangsorolták.

Nagy Réka családjával vett részt a zágrábi eseményen, ahol péntek délután bemutatkozhatott az Európai Olimpiai Bizottság tagsága előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik