Elismerés: Győr sportolóit ünnepelték, Pirk János életműdíjat kapott

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 09:07
null
Pirk János súlyemelő edző, testnevelő tanár (középen) kapta meg a Győr Sportjáért – Életműdíjat (Fotó: Csapó Balázs)<br />
Huszonnyolcadik alkalommal díjazták Győr város legjobb sportolóit: 2022-ben a nőknél Jakabos Zsuzsanna úszót, a férfiaknál Kopasz Bálint kajakozót választották a legjobbnak – tudtuk meg a szervezők NS-hez eljuttatott közleményéből.

 

Egy kis helyi rádióstúdióból 1995-ben indította útjára Pálfalvi Gábor, a Magyar Sportújságírók Szövetsége felvételi bizottságának elnöke „Az év sportolója Győrött” választást, amely az általa jegyzett Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány égisze alatt színvonalas városi rendezvénnyé nőtte ki magát – s amelyhez egy évtizede csatlakozott a város önkormányzata is. Hétfőn a helyi zsinagóga épületében 28. alkalommal hat kategóriában köszöntötték és díjazták 2022 legkiválóbb győri sportolóit.

A nőknél Jakabos Zsuzsanna úszó, a férfiaknál Kopasz Bálint kajakozó, a csapatoknál az Audi ETO KC, míg az egyéni sportágak csapatversenyében a Czéllai Vörös Zsófia, Csay Renáta maratoni kajakozó duó végzett az élen. Az év felfedezettje Rédecsi Polett kézilabdázó és Molnár Botond tornász lett, míg az év edzőjének Kopasz Bálint édesanyját, egyben mesterét, Demeter Irént választották.

Kopasz Bálint 2022 legjobb győri sportolója (Fotó: Csapó Balázs)
Kopasz Bálint 2022 legjobb győri sportolója (Fotó: Csapó Balázs)

Az est fénypontjaként 24. alkalommal adták át a civil szervezet „Győr Sportjáért – Életműdíjat” – idén a 76 esztendős Pirk János súlyemelő edző, testnevelő tanár vehette át azt.

Az est fővédnöke dr. Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere nyitotta meg a gálát.

Az ünnepségen részt vett Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár is, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, lapunk főszerkesztője, aki Görbicz Anita kézilabdázónak adta át az MSÚSZ különdíját.

Szöllősi György és Görbicz Anita az MSÚSZ különdíjával (Fotó: Csapó Balázs)
Szöllősi György és Görbicz Anita az MSÚSZ különdíjával (Fotó: Csapó Balázs)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik