Dumaaréna: Többé aligha leszek karnyújtásnyira ettől a gyönyörű trófeától – Rossi

ŐRI B. PÉTERŐRI B. PÉTER
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 13:12
null
„Többé aligha leszek karnyújtásnyira ettől a gyönyörű trófeától” (Fotó: Árvai Károly)
A Nemzeti Sport összegyűjtötte a tavalyi esztendő legszórakoztatóbb nyilatkozatait. Kétrészes válogatásunk első részében Böde Dánieltől Marco Rossin át Kovács Kálmánig a magyar sportélet színe-java megjelenik. Íme, az NS-ben megjelent frankó dumák!

 

JANUÁR 7.
„Ha esetleg úgy alakul, valami miatt egyik kapusunkra sem számíthat a szakmai stáb, elsőként jelentkezem, hogy szívesen beállok a kapuba. Régebben többször előfordult, hogy edzésen védtem, ráadásul kispályán a mai napig szívesen állok a gólvonal elé.”

Böde Dániel, a Paks labdarúgója arról, hogy nem csak csatár van a világon.

JANUÁR 10.
„Hétpecsétes titokként kezelték az akadémián, hogy nem az első keret lép pályára az FA-kupa-mérkőzésen. Ezt az információt magamban kellett tartanom, pedig rengeteg emberrel, de legfőképpen a családommal megosztottam volna, hogy bemutatkozhatok a felnőttek között.”

Onódi Ákos, az Aston Villa kapusa a Liverpool elleni meccsről.

JANUÁR 14.
„Az összes haverom jelezte, ők is örülnének egy zöld-fehér Laidouni feliratú dressznek.”

Aissa Laidouni, az FTC futballistája ötven mezt vásárolt a klub ajándékboltjában.

JANUÁR 20.
„Tilos például kinyitni a szállodai szobánk ajtaját. Mivel az ablakaink nem nyithatók, jólesne néha, hogy bejöjjön egy kis levegő, ám a szabályzat nem engedi meg.”

Fucsovics Márton teniszező a melbourne-i karanténról.

 

Dárdai: Átlagban fél év sem jutott egy edzőnek
Dárdai: Átlagban fél év sem jutott egy edzőnek

JANUÁR 26.
„A statisztika mindenesetre arról árulkodik, hogy ugyan még két esztendeje sincs annak, hogy felálltam a kispadról, azóta már négy trénert fogyasztott el a Her­tha, átlagban fél év sem jutott egy edzőnek. Úgyhogy fél évnél tovább egyelőre én sem tervezek...”

Dárdai Pál, a Hertha BSC újra kinevezett vezetőedzője.

JANUÁR 30.
„Minden játékosra úgy tekintek mint a fiamra, de senkit sem hívok meg azért, mert kedvelem.”

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

FEBRUÁR 5.

„Amikor egyre erősebben érzi az ember, hogy nem tudja visszahozni a régi Berki Krisztiánt a tornaterembe, akkor szögre kell akasztani a csuklószorítót.”

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, miután bejelentette a visszavonulását.

FEBRUÁR 6.
„Nappal a karanténban lévőket és az üzleteket ellenőriztük, este a kijárási tilalom betartását. Az éjszakák különösen izgalmasak voltak, a betöréseknél vagy egy autós üldözésnél az átlagosnál gyorsabban vert a szívem.”

Sike Renáta sportlövő a pandémia alatt katonai járőrszolgálatot vállalt.

MÁRCIUS 21.
„Köszönet a stábom tagjainak is, zseniális emberek. Akkor ismertem meg őket igazán, amikor bajba kerültem, és nagy terhet vettek le a vállamról. Dumálhat itt bárki Győr–Fradi ellentétről, látjuk, hogyan áll össze ez a stáb – imádom őket!”

Elek Gábor, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata kijutott az olimpiára.

MÁRCIUS 24.
„Amikor olyan, tornából felmentett sportvezetők hoznak döntéseket, mint például a korábbi elnök, a pakisztáni Anwar Chowdhry volt, az láttuk, hová vezet. Most másik úton indulunk el.”

Kovács István, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség új főtitkára.

ÁPRILIS 3.
„Én inkább fordítanék a nézőponton: nem lehet, hogy nekem éppen ez a nagyobb fel­adat és az ezzel járó felelősség hiányzott ahhoz, hogy elkezdjek hinni magamban? Hogy azt érezzem a pályán, vagy én dobom be, vagy talán más senki?”

Szöllősi-Zácsik Szandra kézilabdázó visszaverekedte magát a válogatottba, amelyben remekül játszott.

ÁPRILIS 7.
„Olykor a legmagasabb szinten is »bűnöznek« a játékosok, de külföldön hamar belém nevelték, ezekről le kell mondani, ha valaki topligába vágyik. A profi pályafutás többnyire tíz-tizenöt évig tart, ebben az időszakban nélkülözni kell bizonyos ételeket és italokat, de nincs ezzel semmi gond. A karrierem befejezése után bőven lesz még időm édességet enni.”

Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott és a Freiburg támadója arról, mikor evett legutóbb csokit.

ÁPRILIS 8.
„Semmilyennel. Csak a bemutatkozásnak van »ára«: a stábtagok és a csapattársak előtt kell énekelni, én szerencsére már túl vagyok rajta, tudomásom szerint mindenki megúszta halláskárosodás nélkül...”

Gazdag Dániel, a Honvéd futballistája arról, hogy első válogatottbeli gólja járt-e valamilyen kötelezettséggel.

ÁPRILIS 16.
„Mostanra higgadtabbá váltam, ha szabálytalankodnak velem szemben, inkább az ellenkező irányba indulok, mint amerre a játékvezető áll.”

Kleinheisler László, a magyar futballválogatott és az Eszék csatára arról, hogy nyugodtabb lett.

 

Rebrov: Meg kell kérdeznem a futballistáimat, hogy le akarják-e zárni ezt az idényt, vagy már szabadságra vonultak néhányan.
Rebrov: Meg kell kérdeznem a futballistáimat, hogy le akarják-e zárni ezt az idényt, vagy már szabadságra vonultak néhányan.

ÁPRILIS 18.
„Mondjuk ki, több akarás kell. Meg kell kérdeznem a futballistáimat, hogy le akarják-e zárni ezt az idényt, vagy már szabadságra vonultak néhányan.”

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője, miután csapata a Kisvárda ellen sem „húzta be” az aranyérmet.

ÁPRILIS 24.
„Ez a Szuperligához hasonló rendszer a kosárlabdában megbukott, és a fociban is megbukik, ha megalakul. A labdarúgás Európa sportja, nem lehet az amerikai modellt másolni és ide áthelyezni.”

Rátgéber László kosárlabda-mesteredző Európa top- klubjainak hatalmas vitát kiváltó tervéről.

MÁJUS 2.
„Többé aligha leszek karnyújtásnyira ettől a gyönyörű trófeától.”

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MÁJUS 19.
„Dobogókőre már számtalanszor feltekertem, az majdnem olyan!”

Valter Attila, a Girón remeklő magyar kerékpáros az Olasz körverseny emblematikus emelkedőjéről, a Zoncolanról.

MÁJUS 20.
„Az a meccs is hajnalban volt nálunk, és ha lehetséges lett volna, legszívesebben megittam volna utána egy liter jó magyar pálinkát, és visszafeküdtem volna aludni, de erre nem volt mód...”

Bélteky Róbert, a Budafok Ausztráliában élő tulajdonosa, a Paks elleni 9–2-es vereségről.

MÁJUS 21.
„Már meg is beszéltem a kis kópéval, igazi úriember módjára a két edzőmérkőzés között jöjjön a világra, Ciprus ellen június negyedikén, Írország ellen nyolcadikán lépünk pályára. Reméljük, már most szófogadó kisgyerek lesz.”

Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott és a Bristol Eb-rajtra váró középpályása (A kis kópé, Vencel jól kezdett az apukánál, ugyanis hetedikén született meg.)

MÁJUS 22.
„Ezerszer kértem. Évek óta mondogatom, hogy nem bírom tovább. Rendre megígérték, hogy az aktuális esetnek lesz következménye, de sohasem történt semmi. Folyamatosan azt a jó tanácsot kaptam, hogy én vagyok az okosabb, kerüljem el.”

Péni István sportlövő arról, hogy Sidi Péterrel való konfliktusa rendezéséhez kérte-e a szövetség segítségét.

MÁJUS 25.
„Inkább nem mondok semmit, mert a végén még számonkérik rajtam.”

Milák Kristóf, a Budapesten Európa-bajnokságot nyerő pillangózó világ-sztár arról, hogy vegyesen valószínűleg sohasem fog indulni, mert mellen nem számít jó úszónak.

MÁJUS 31.
„Óriási öröm, hogy hetvenhárom éves édesapám itt tudott lenni a helyszínen, ahogyan a bátyám és a feleségem is a két nagyobbik gyerekkel.”

Lőw Zsolt, a Chelsea másodedzője a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-döntő megnyerése után.

JÚNIUS 1.
„Mostanában az edzők két idényre vagy legfeljebb egy kicsivel tovább maradnak egy klubnál. Hogy ez az idő hosszabb lehessen, kiemelten fontosak az emberi kapcsolatok. Sokkal fontosabbak, mint a pénz, a hírnév vagy bármi más.”

Zinédine Zidane, a Real Madrid távozó vezetőedzője levélben búcsúzott a szurkolóktól.

Görbicz: Csak annyit kértem, kapjak egy bérletet a Mestalla Stadionba, de aztán épp csődbe mentek, így nem igazoltam oda sem.
Görbicz: Csak annyit kértem, kapjak egy bérletet a Mestalla Stadionba, de aztán épp csődbe mentek, így nem igazoltam oda sem.

JÚNIUS 4.
„A Valencia keresett, ki is mentem két napra Spanyolországba. Nagy fociőrült voltam, és csak annyit kértem, kapjak egy bérletet a Mestalla Stadionba, de aztán épp csődbe mentek, így nem igazoltam oda sem.”

Görbicz Anita, a pályafutásától búcsúzó világklasszis kézilabdázó egy korábbi lehetőségről.

JÚNIUS 6.
„Szerettük, imádtuk Budapestet, nagyon jól éreztük magunkat. Ha rajtunk múlt volna, maradunk. A Ferencvárost a szívembe zártam, tisztelem a klubot, sokat adott nekem.”

Szerhij Rebrov, az FTC távozó vezetőedzője.

JÚNIUS 8.
„Nagy László, Mirsad Terzic, Sterbik Árpád, megannyi profi és sokat tapasztalt játékos, mégis igazi örömöt láttam az arcukon minden egyes győzelem után. Ezt az érzést nem lehet pénzért megvenni, és egyáltalán nem gyakori az ilyesmi a kemény profi sportban.”

David Davis, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának elbocsátott vezetőedzője.

JÚNIUS 9.
„Úgy fogytam le hatvannyolcról, hogy eleve kockás volt a hasam, sok zsír nem volt rajtam.”

Majoros István, Athén birkózó olimpiai bajnokának visszaemlékezése pluszkilóinak eltüntetéséről.

JÚNIUS 10.
„Az Austria Wiennél is kitöltöttem a szerződésemet, bízom benne, itt is sokáig maradok.”

Peter Stöger az FTC bizakodó új vezetőedzője nem sejtette, hogy fél év után kirúgják.

JÚNIUS 22.
„Amikor azt mondom, hogy akár én is nyerhetek kétszáz pillangón, valójában olyan, mintha azt mondanám, hogy megyek, és megmászom a Mount Everestet.”

Chad Le Clos dél-afrikai úszó a tokiói esélyeiről.

JÚNIUS 23.
„Az idén dolgoztam a budapesti európai Szuperkupa-meccsen, valamint a részben magyarországi rendezésű U21-es Eb-n is. Előbbin a metróállomáson posztoltam és mutattam meg a szurkolóknak, merre érdemes menniük, onnan azért nem nagyon láttam a pályát, de szívesen vállaltam azt is.”

Kovács Kálmán, korábbi 56-szoros válogatott labdarúgó, aki sokat önkénteskedik.

(folytatjuk)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik