Dumaaréna: Sokat azért nem barangoltam Újpesten – Böde

ŐRI B. PÉTERŐRI B. PÉTER
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 17:06
null
Böde nem félt, de nem barangolt sokat Újpesten
A Nemzeti Sport összegyűjtötte a tavalyi esztendő legszórakoztatóbb nyilatkozatait. Kétrészes válogatásunk második részében részében többek között Gyurta Dániel, Szoboszlai Dominik és Sztanyiszlav Csercseszov is felbukkan egy-egy aranyköpéssel. Íme, az NS-ben megjelent frankó dumák, 2. rész!

 

A Dumaaréna 1. részét ide kattintva olvashatja el!

JÚLIUS 8.
„Ellenfelem a lassúbb kezdés után végig harcolt, minden elismerésem az övé, nagyon büszke lehet az első Grand Slam-negyeddöntőjére, nem utoljára látjuk ezen a szinten.”

Novak Djokovics, miután a wimbledoni GS-viadalon legyőzte Fucsovics Mártont

JÚLIUS 23.
„Nem volt szabad nyaram, nem tudtam elutazni az osztálykirándulásokra, és hétvégén sem mehettem a barátaimmal szórakozni. A klasszikus értelemben vett serdülőkor nekem kimaradt, úgyhogy amikor esetleg összefutok a régi ismerősökkel, a gólyabálról, gólyatáborról vagy az osztálykirándulásokról szóló sztorikhoz nem tudok hozzászólni.”

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó

JÚLIUS 24.
„Aztán hamar kiderült, a Real nagyon akar engem – engem, aki sok borsot tört az orra alá az elmúlt években, és aki az »ellenség« oszlopos tagja volt.”

Hanga Ádám kosárlabdázó, miután a Barcelonából a királyi gárdához igazolt

JÚLIUS 26.
„Másfél órára elfelejthettük az átkozott vírust, újra megtapasztalhattuk, milyen felemelő érzés nézők előtt futballozni – végtére is drukkerek nélkül mit sem ér a labdarúgás.”

Miguel Álvarez a Bozsik-stadion avatómeccsén vendégeskedő Villarreal B vezetőedzője

Várhidi Péter a nagykanizsai focisuliról beszélt
Várhidi Péter a nagykanizsai focisuliról beszélt

 

JÚLIUS 30.
„És ami legalább ilyen jó, mindig vannak felajánlások. Egy vállalkozó a legtöbbet fejlődő gyereknek egy laptopot kínált fel, a helyi fagylaltárus egy fagyitortát, az étterem, ahová járunk, pizzapartit ajánlott a gyerekeknek. Ez Budapesten nem működne.”

Várhidi Péter a magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki Nagykanizsán vezet focisulit

AUGUSZTUS 1.
„A család nálunk nagyon fontos; az edzők élete nem könnyű, sokat vagyunk távol, van, hogy ők vigyáznak a gyerekekre. A testvérem mindig kiállt mellettem. Örülök, hogy itt volt a stadionban, vele szerettem volna elsőként megosztani az örömömet.”

Joao Janeiro a Kisvárda vezetőedzője arról, hogy az FTC Üllői úti legyőzése után miért futott a lelátóhoz

AUGUSZTUS 5.
„Ezer szállal kötődöm Dobronakhoz (Lendvavásárhely – a szerk). Remélem, hamarosan nemcsak az orchideák, hanem a futball miatt is felfigyelnek a településünkre.”

Laci Zsiga az AEK Athén szlovéniai magyar többségű településről származó futballistája, aki magyar válogatott is lehetne

AUGUSZTUS 8.

„Az ötödik percben a játékvezető közvetlen közelről határozhatott, amikor büntetőt ítélt, aztán ötperces vizsgálódást követően visszavonta. Ez így idegborzoló és komolytalan.”

Waltner Róbert a ZTE vezetőedzője a Mezőkövesd elleni vereséget követően a VAR-ról

AUGUSZTUS 21.
„Sokat azért nem barangoltam Újpesten. Nem mintha féltem volna, de ha nem otthon voltam, többnyire a népligeti bázison tartózkodtam, a szabadnapjaimon pedig hazamentem Madocsára.”

Böde Dániel a Paks labdarúgója arról, hogy amikor a Fradiban focizott, Újpesten lakott

SZEPTEMBER 11.
„Korábban, évekkel ezelőtt gyakran előfordult: álmaimban Kiss László, az edzőm rendre olyan feladatokat sorolt, amilyeneket a pályafutásom során nem is kaptam. Ilyenkor az ébredés után mindig jólesett megállapítani, hogy már nem úszom, valahogy így: de hát én már abbahagytam!”

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok, az Úszó Nemzet Program nagykövete

SZEPTEMBER 14.
„Piszkosul hideg van itt! Télen érkeztem meg, az első felkészülési mérkőzésen havas pályán kellett futballozni a Népligetben. Nem kis meglepetés volt ez, hiszen korábban sosem láttam havat. Nagyon fáztam, egy pillanatra sem álltam meg. Futottam tizenhatostól tizenhatosig, mert ha megálltam, le akart fagyni kezem-lábam.”

SOMÁLIA (Ferencváros-labdarúgó) első benyomása Budapestről

SZEPTEMBER 17.
„A felkérés olyan, mintha a BL-győztes Barcelona labdarúgócsapatát kellene átvennem. Ha továbbra is minden rendben megy, és jönnek az eredmények, az természetesnek számít, ha viszont nem így történik, az edző lesz a hibás. Ráadásul mindenki úgy gondolja – én is –, hogy Selmeci Attilánál volt a legjobb helyen Kristóf. Vele ért el mindent, így én még Kristóf megkeresése után is felvetettem, biztos-e, hogy képtelenek tovább folytatni együtt? Mivel nem tudják, igent mondtam.”

Virth Balázs az olimpiai bajnok úszó, Milák Kristóf új edzője

OKTÓBER 2.
„Mert úgy bánt velünk, ahogyan nem lett volna szabad. Igazán azóta vagyok dühös rá, amióta új helyre kerültem, amióta Plagányi Zsolt mellett rádöbbentem és tapasztaltam, lehet másként is.”

Cseh László olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-győztes visszavonulása után arról, hogy miért haragszik volt edzőjére, Turi Györgyre

Marco Rossi arról beszélt, hogy a közvélemény miként reagál a győzelemre és a vereségre
Marco Rossi arról beszélt, hogy a közvélemény miként reagál a győzelemre és a vereségre

OKTÓBER 14.
„Nehéz elfogadni, hogy Magyarországon hős vagy, ha nyersz, és idióta, ha kikapsz.”

Marco Rossi a futballválogatott kapitánya az angolok elleni londoni vb-selejtező (1–1) után

OKTÓBER 27.
„Sosem voltam különösebben barátkozós típus, talán az ózdi kötődésű korábbi válogatott játékos, Bánfi János az egyetlen, akivel ma is rendszeresen beszélek. Mindig magányos farkas voltam, amikor vége volt az edzésnek, a másik irányba indultam el…”

Csank János 75 éves labdarúgó-mesteredző

OKTÓBER 31.
„Nincs olyan edző, akit nem rúgnak ki, nincs olyan futballista, aki mindig bajnokságot nyer, és nincs olyan játékvezető, akinek előbb-utóbb ne lennének botrányos vagy balhés meccsei.”

Kassai Viktor korábbi futballbíró, aki könyvet írt pályafutásáról

NOVEMBER 4.
„Rengeteget bringázom erre, ez az egyik kedvenc helyem! Ugyanígy Dina Mártonnak és Fetter Eriknek is – utóbbival épp a minap jegyeztük meg tréfásan, hogy itt már csak egymásra kell figyelnünk, hogy rögtön az első napon lemeccseljük magunk között a rózsaszín trikót…”

Valter Attila kerékpáros arról, hogy az idei Giro szervezői a nyitó szakasz befutóját Visegrádra tervezték

NOVEMBER 5.

„Megkérdezte, hogy biztosan berúgom-e a büntetőt, én pedig azt válaszoltam, hogy igen. Majd visszakérdezett: biztos? Annyit mondtam, hogy sosem hibázok!”

Szoboszlai Dominik – a magyar légiós Neymarral társalgott az RB Leipzig–PSG BL-csoportmeccs tizenegyesrúgása előtt, amelyet biztosan értékesített.

NOVEMBER 9.
„A világcsúcs után megvacsoráztam az edzőmmel, és sakkoztunk egyet.”

Szabó Szebasztián a kazanyi rövid pályás Eb-n 50 méter pillangón elért hatalmas sikeréről

NOVEMBER 17.
„Már hallottam innen-onnan, hogy a védjegyemmé vált a fejes gól, én azonban még véletlenül sem venném a bátorságot, hogy ezt kijelentsem. Már csak azért sem, mert eddig mindössze két gólt szereztem fejjel. Majd ha tizenkettőnél járok, beszélhetünk róla.”

Schäfer András a lengyel–magyar vb-selejtező első góljának szerzője

NOVEMBER 22.
„Ilyen még nem történt soha korábban… Nagyobb baj is lehetett volna abból, hogy elestem egy karláncban, de ennél sokkal jobban bosszant, hogy nem lett az esetnek következménye.”

Liu Shaolin Sándor a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-vk vegyesváltó-döntőjéről, amelyben elesett egy dél-koreai versenyző által jégre ejtett tárgyban

NOVEMBER 29.
„Ahogy Cilic ellen letapadt a lábam, rögtön bevillant, amikor megsérült a bokám. Nem tett volna jót lelkileg, ha éppen abban a pillanatban történik meg újra, amikor összeszedett vagyok, és nyeregben érzem magam. Szerencsére tudtam folytatni, de most, hogy kihűltem, érzek némi fájdalmat.”

Piros Zsombor a torinói Davis-kupa-világdöntő magyar–horvát meccsen aratott szenzációs győzelmét követően

DECEMBER 11.
„Tisztában vagyok vele, hogy bárkit meglátok, bárkit megölelek, bőgni fogok. Úgy megyek ki a versenyre, hogy az boldog nap lesz, nem azért fogok sírni folyvást, mert sajnálom, hogy vége a pályafutásomnak, hanem azért, mert nem könnyű az elválás – életem háromnegyed részét a vívóteremben töltöttem.”

Szász-Kovács Emese olimpiai aranyérmes párbajtőrvívó bejelentése arról, hogy az országos csapatbajnokságon fejezi be a pályafutását

DECEMBER 15.
„Nem mindegy, hogy térdelve halsz meg vagy állva.”

Golovin Vlagyimir a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi vb után

 

„Szigorú és célratörő edző vagyok: a tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér…”
„Szigorú és célratörő edző vagyok: a tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér…”

DECEMBER 21.

„Szigorú és célratörő edző vagyok: a tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér…”

Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC futballcsapatának új vezetőedzője

DECEMBER 23.
„Eleinte nagy nápolyi masztiffokat tartottam, versenyekre jártam velük. Mindegyiknek valami futballhoz kapcsolódó neve volt. Diego vagy Milan – Maradonára vagy éppen a kedvenc csapatomra utalva.”

Révész Attila a kisvárdai futballklub sportigazgatója

DECEMBER 24.
„A Stefánián laktam, így aztán szinte természetes, hogy a válogatott meccseire meg a kettős rangadókra mindig jártam. Azt hiszem, akkoriban Dózsa-drukker voltam, mert Szusza Ferenc révén hirtelen lett két barátnőm is, és miattuk is kötelező volt a liláknak szurkolni.”

Tordy Géza, a nemzet színésze

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik