Dopping: Az orosz sportolók ellenőrzését folytatni kell – a WADA-elnök

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 14:34
null
A WADA-elnök szerint folytatni kell az orosz sportolók ellenőrzését (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) lengyel elnöke azt mondta, hogy az ukrajnai invázió ellenére ƒ„nyílt kommunikációt” tartanak fenn Oroszországgal, és az orosz sportolók doppingellenőrzését folytatni kell.

 

Witold Banka a lausanne-i WADA-szimpóziumon úgy fogalmazott, hogy „nem adnak szabad utat a csalóknak”, ezért is szükséges a folyamatos doppingkontroll fenntartása, és a párbeszéd az Orosz Doppingellenes Ügynökséggel – számolt be tudósításában az insidethegames.biz.

A háború miatt a legtöbb orosz sportolót jelenleg eltiltották a nemzetközi versenyeken való részvételtől, de az ország doppingellenes erőfeszítéseit továbbra is figyelemmel kísérik – jelentette ki Banka, egyúttal leszögezve: a WADA elítéli Oroszország agresszióját, és szolidaritást vállal az ukrán néppel és az ukrán sportolókkal. Hozzátette, a WADA igyekszik gondoskodni arról, hogy az országukból elmenekülő ukrán sportolókat rendszeresen teszteljék, hogy továbbra is versenyezzenek.

„Sok ukrán sportoló még mindig edz, és nemzetközi versenyeken vesz részt – mondta. – A WADA a közelmúltban felkért 19 nemzeti doppingellenes szervezetet azokban az országokban, ahol jelenleg ukrán élsportolók élnek, hogy vegyék fel őket tesztelési terveikbe.”

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik