Darts: megvan a magyar duó a csapat-világbajnokságra

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 17:28
null
Végső János a harmadik csapat-vb-jére készülhet, méghozzá a harmadik párjával (Fotó: AFP)
Kovács Patrik és Végső János képviseli Magyarországot a november 6. és 8. között Grazban megrendezendő PDC darts csapat-világbajnokságon.

A csapat-vb az elmúlt nyolc évben Németországban volt, a szokásos kora nyári időpontról a koronavírus-járvány miatt került át novemberre.

A magyar csapat 2012 óta rendszeres résztvevője az eseménynek, amelyen Végső harmadszor, Kovács másodszor képviselheti hazánkat. (A magyar rekorder Bezzeg Nándor hat szerepléssel.)

Kovács 2016-ban Bezzeg Nándorral Thaiföldöt legyőzve a második fordulóba jutott, ott az elődöntőig menetelő belgáktól kikaptak. Végső János 2017-ben Mester Zoltánnal, tavaly Székely Pállal az első fordulóban vereséget szenvedett Kanadától, illetve Németországtól.

Jelen állás szerint nézők is lehetnek a 32 csapatot felvonultató grazi viadalon, amelyen igazi sztárparádét láthat majd a közönség. A címvédő skótokat szokás szerint Gary Anderson és Peter Wright, Angliát Michael Smith és Rob Cross, Hollandiát Michael van Gerwen és Danny Noppert, Walest Gerwyn Pice és Jonny Clayton, Belgiumot Dimitri Van den Bergh és Kim Huybrechts képviseli, s kiemelt lesz még Észak-Írország (Daryl Gurney és Brendan Dolan), Németország (Max Hopp és Gabriel Clemens), illetve Ausztrália (Simon Whitlock és Kyle Anderson) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik