Darts: a visszavonuló Taylor tönkreverte a blackpooli mezőnyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 21:53
null
Taylor álomjátékkal győzött Blackpoolban (Forrás: Twitter/PDC)
Phil Taylor győzelmével zárult a darts World Matchplay Blackpoolban. Az 56 éves legenda a döntőben a skót Peter Wrightot intézte el 18–8-ra.

A bevonulás

Taylor gyorsan elvette Wright kezdését az elején, és ezt masszívan tartotta. Sőt a 16-szoros világbajnok 7–3-ra is vezetett már. Bár Wright 8–6-ra feljött, utána ismét Taylor hozott egy leget, így a harmadik szakaszt 9–6-os előnnyel zárta. Nagyon magas színvonalú volt a csata, mindketten messze 100 fölötti körátlagot dobtak.

Taylor megnyerte a szünet utáni első három leget, majd 13–7-es előnyre tett szert. Ekkor Taylor 105.25-ös körátlagon állt, és Wright sem volt rossz a 102.39-cel, de előbbi minden második kiszállóját bedobta, míg a skót csak minden harmadikat átlagban.

Az egész tornán Taylor meccsein az ellenfelek csak az elején tudták úgy-ahogy tartani az angolt, de a találkozók második felében a torna korábbi 15-szörös győztese rendszerint elhúzott. A 16 között Raymond van Barneveldet 11–3-ra, a negyeddöntőben a világelső Michael van Gerwent 16–6-ra, az elődöntőben honfitársát, Adrian Lewist 17–9-re múlta fölül.

A döntő is hasonlóan alakult. Az 56 éves Taylor egyszerűen megállíthatatlan volt, a 47 esztendős Wright képtelen volt tartani vele a lépést, a vége 18–8-as újabb kiütés lett.

A decemberben kezdődő világbajnokság után visszavonuló Taylor, aki a fénykorát idézte az egész tornán, 115 ezer angol fontot (40 millió forint) kapott a győzelméért.

DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
DÖNTŐ

Phil Taylor (angol)–Peter Wright (skót) 18–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik