T. N. 2020.12.01 19:56

Csupasport: új cikksorozat, versenyfutás a járvánnyal

Az Ensport cég teljesítménydiagnosztikai méréseken alapuló edzéstervekkel segíti a futókat és a triatlonistákat. Új sorozatunkban keddenként feltérképezzük, hogyan vészeli át a válságot a szakág.

Rövid sorozatunkban minden héten olyan cégeket mutatunk be, amelyek mérésekre épülő edzéstervekkel segítik az amatőr futókat és triatlonistákat a jobb teljesítmény elérésében, legyen hobbi- vagy versenysportoló. Ezekben a vállalkozásokban közös, hogy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, online kiterjesztésben is nyújtanak szolgáltatásokat.

A sorozat első részeként az Ensportot kerestük meg, amelynek a teljesítménydiagnosztika, a futómozgás-elemzés és az arra épülő edzéstervek készítése a profilja. A cég 2014 október 1-je óta foglalkozik futókkal, triatlonistákkal és kerékpárosokkal.

„Én alapítottam a céget – kezdte a beszélgetést Erdélyi Nándor alapító és szakmai vezető. – Az volt a célunk, hogy mérésekkel támasszuk alá a gyakorlatban is jól használható edzéstervezést. Egy jó edzéstervvel ugyanis a sportolók eredményesebben készülhetnek fel egy-egy megméretésre vagy céljaik elérésére. Tizenegy éves korom óta triatlonozom, végigjártam az összes utánpótlás-korosztályt, és a válogatottságig vittem. Ezalatt tapasztaltam meg, mekkora haszna van a teljesítménydiagnosztikán nyugvó tervezésnek. Az Ensporttal pontosan ezt a filozófiát akartuk megvalósítani – a mai napig valljuk ugyanis, hogy a teljesítmény mérhető. A mérésekből kapott egzakt eredményeket és a sportolók saját karakterét figyelembe véve igyekszünk javaslatokat megfogalmazni, hogyan léphetnek előre ügyfeleink.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.