Csupasport: színésznő a dobogón – Trokán Anna nemcsak fut, jótékonykodik is vele

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 18:40
Trokán Anna csupán két éve fut, kedvenc helye az erdő, és fontos neki a jótékonykodás. Május 15-én második lett a Nyúlcipőbolt Mecsek Trail 12.5 kilométeres távján.

Trokán Anna hobbiszinten már gimnazista kora óta kocogott, mindig ott, ahol épp lehetősége adódott – ez akkoriban a városi, aszfaltos futást és egyelőre 5-6 kilométert jelentett. Amikor 2020-ban kiköltöztek a sóskúti erdő környékére, éppen jött a Covid-időszak, leálltak a színházak, és nem tudott dolgozni. Ekkor kezdett el kijárni a közeli erdőbe, és teljesen rákapott a terepfutásra.

„Eleinte úgy voltam vele, csak kétnaponta megyek, hogy ne váljak függővé, aztán teljesen magával ragadott a terep. Muszáj volt egy rendszert kialakítanom, mert nem bírok úgy élni, ha nincs rendszer az életemben, ha nincs dolgom, és akkoriban a futás tette ki a napjaimat” – mondta a színésznő a Csupasportnak, hozzátéve, hogy az összes ismertebb futót követi a közösségi oldalakon, rajong az ultrafutókért, Lubics Szilvia könyveit is olvasta.

A Trokán Annával készült beszélgetésen kívül aCsupasporton olvashatnak a jövő szombaton délután 3 órakor rajtoló Salomon Ultra-Trail Hungaryről, amely az egyik legnépszerűbb és legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutóverseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik