T. N. 2020.11.30 19:35 Frissítve: 2020.11.30 19:35

Csupasport: Molnár Péter indulhat a jövő évi Mr. Olympián!

A magyar sportember novemberben Romániában megnyerte élete első profi versenyét, s részt vehet a jövő évi Mr. Olympián klasszikus testépítésben, amely kategóriában hazai versenyző még nem indult.


– Korábban többször hangsúlyozta, nem szeretne profi lenni. Most, hogy kvalifikálta magát a jövő évi Mr. Olympiára, megváltozott az álláspontja?
– Igen, mivel elhatároztam, megszerzem a profi kártyát – válaszolta Molnár Péter testépítő, aki novemberben a bukaresti Romania Muscle Fest Pro elnevezésű versenyen először az amatőrök, majd a profik mezőnyében is nyert, s utóbbi sikerének köszönhetően kvalifikálta magát a 2021-es Mr. Olympiára, amelyen a Classic Physique kategóriában szállhat harcba az elsőségért, amelyen magyar versenyző még sosem indult. – A profi karrierben sokkal inkább az önmegvalósítás motivál, mintsem a pénz. Szerencsére az elmúlt évek eredményességének köszönhetően biztos anyagi hátteret teremtettem magamnak, s kockázat nélkül léphetek a profik világába, akkor sem esem kétségbe, ha pénzdíj nélkül maradok. Kíváncsian várom, hogyan állom meg a helyem.

– Számított rá, hogy eljut a Mr. Olympiára is?
– Már az év elején elhatároztuk, hogy erre a megméretésre gyúrunk. Úgy voltam vele, ha jól versenyzek, előbb-utóbb úgyis megkapom a pro-kártyát. A kvalifikációs fellépésen százszázalékos teljesítményt nyújtottam, de így sem volt izgalommentes a kártya megszerzése, mivel a nyílt kategóriában indultam, nem pedig klasszikus testépítésben, amelyben folytatni kívánom a karrieremet. Kilencvenkilósként versenyeztem a jóval nehezebb testépítőkkel szemben, s egyetlen profi kártyát osztottak ki, amelyet aztán én kaparintottam meg.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ahol megtudhatja továbbá, hány másodperc hiányzott, hogy egy etióp futónő megdöntse a félmaratoni táv világcsúcsát.

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR
2021.01.18 10:09:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal Az Év Sportolója Gála díjazottjairól beszélgettek. (x)

2021.01.17 20:59:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha az ember sokat ad nekik, de nem kíván tőlük lehetetlent, s érzik, hogy emberként, szakmai partnerként bánik velük, akkor ők is nagyon normálisan viselkednek.