Csupasport: magyar női páros a Himalájában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 18:07
Címkék
Herczeg Angelika és Kerekes Éva méltánytalanul kevés figyelmet kapott az utóbbi időben, pedig a jógaoktató és a könyvelő hölgy rendületlenül próbálkozik Ázsia csúcsainak megmászásával.

– A hegymászás kinek volt az ötlete?
– Egyikünk sem fiatal már, mindketten viszonylag későn kaptunk rá a mászásra – mondta Herczeg Angelika. – Külön-külön kezdtük, mielőtt 2016-ban egy Everest-trekkingen találkoztunk Évával. Mindig is piszkálta a fantáziámat a hegymászás, de a kishitűségem rendre felülkerekedett, azt hittem, nem lehet esélyem. Ketten együtt először alacsonyabb hegyekkel próbálkoztunk, jártunk az Elbrusz és a Kala Pattar csúcsán, aztán következett a Mera Peak, az Island Peak és a Himlung Himal.– A hegymászás kinek volt az ötlete?
– Egyikünk sem fiatal már, mindketten viszonylag későn kaptunk rá a mászásra – mondta Herczeg Angelika. – Külön-külön kezdtük, mielőtt 2016-ban egy Everest-trekkingen találkoztunk Évával. Mindig is piszkálta a fantáziámat a hegymászás, de a kishitűségem rendre felülkerekedett, azt hittem, nem lehet esélyem. Ketten együtt először alacsonyabb hegyekkel próbálkoztunk, jártunk az Elbrusz és a Kala Pattar csúcsán, aztán következett a Mera Peak, az Island Peak és a Himlung Himal.

A teljes interjú mellett a Kerekes Évával készült cikket is megtalálják a csupasport.hu weboldalon, illetve egy összeállítást a két hölgy sikeres közös mászásairól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik