Csupasport: ismét gyilkolt a hőség a Grand Canyonban

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.06.23. 19:18
Címkék
Vélhetően a 46 Celsius-fokos hőség következtében lett rosszul és vesztette életét egy kiránduló. A helyi hatóságok figyelmeztetnek, hogy mindenki fokozott elővigyázatossággal induljon útnak.

Tragikusan ért véget az 53 éves Michelle Meder hétvégi kirándulása a Grand Canyonban (hasonló esetről már tavaly is beszámoltunk). Az ohiói hölgy többnapos túrán vett részt amikor június 20-án, vasárnap a melegtől rosszul lett.

„Nem érezte jól magát. Szédelgett a melegtől, később elájult. A helyi vadőröktől egy nappal később azt a jelentést kaptuk, hogy sajnos elhunyt. Az eddigi jelek alapján az esetet az extrém hőség okozta” – áll a Grand Canyon Nemzeti Park abcnews.go.com weboldalnak eljuttatott közleményében.

Michelle Meder túrája a Grand Canyon Phantom Ranch részén vezetett, ahol akkortájt 115 Fahrenheit-fokot mértek, ami 46 Celsius-foknak felel meg.

Hogy mi történt pontosan, még mindig zajlanak a vizsgálatok, de a feltételezések szerint a kíméletlen időjárás mindenképp szerepet játszott a sajnálatos esetben.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik