Csupasport: buta poén után bicepszszakadás

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 19:17
Címkék
Sokáig úgy tetszett, új sztárt ünnepelhetünk az ausztrál testépítő, Calum von Moger személyében, ám két szerencsétlen mozdulat kis híján véget vetett ígéretes pályafutásának.

A profi testépítőket ért baleseteket bemutató sorozatunk első részében Dorian Yatesről írtunk, majd Ronnie Coleman szomorú esetéről is, most pedig az ausztrál tehetségről, Calum Von Mogerről olvashatnak. Utóbbi esete jól példázza, hogyan vethet majdnem véget egy csapásra testépítő-karrierünknek egy felelőtlen tett. Pedig az ausztrál bodybuilder nem akart mást, csak poénkodni.

Von Moger ausztrál farmercsaládból származik, már tinédzserkorában Toldi Miklós-féle mutatványokkal szórakoztatta a környezetében élőket. Ezen felbuzdulva elindult néhány amatőr testépítőversenyen, amelyeken nem is szerepelt rosszul. Az igazi áttörést a YouTube hozta meg neki, egy véletlenül feltöltött edzésvideója több amerikai szponzornak is megtetszett. Egyik pillanatról a másikra Los Angelesben találta magát, és nekilátott karrierje felépítésének. Saját YouTube-csatornát indított, amely hamarosan többmilliós nézősereget vonzott.

Versenyzőnek sem volt utolsó: 21 évesen első lett a Nemzetközi Amatőr Testépítő-szövetség (NABBA) junior-világbajnokságán, majd ugyanebben az évben megnyerte a Mr. Universe-t, szintén a juniorok mezőnyében. 2013-ban, 23 évesen diadalmaskodott a NABBA felnőtt-világbajnokságán is, majd 2014-ben és 2015-ben felnőtt Mr. Universe-győzelmet ünnepelhetett.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik