V. SZ. 2021.02.28 18:20

Csupasport: a Spartathlonon még futna a világbajnok

Nagyon nehéz év áll a világbajnok Nagy Katalin mögött, akinek az életében megváltozott a fontossági sorrend, és bár szereti a futást, már csak szerényebb célokat fogalmaz meg. Azért azt elmondta a Csupasportnak, hogy a Spartathlon-indulás még szerepel köztük.

 

A tavalyi világbajnokság után nem igazán sikerült rendbe hozni a 2015-ben, 24 órás futásban vb-aranyérmet szerző Nagy Katalin lábát, ráadásul a világjárvány miatt lezárták a Bahama-szigeteket, Nassaut, így hónapokig orvoshoz sem tudott menni, de végül megoldotta a problémát, és szeretne még szép eredményeket elérni.

„Sok mindent átértékeltem, én is változtam. Évekig a futás alá rendeltem mindent, aminek meg is lett az eredménye, hiszen világbajnoki címet szereztem, aztán bronzérmes lettem – mesélte a Csupasportnak. – Nem sajnáltam az időt és az energiát az edzésre fordítani, ám ma már más a fontossági sorrend.”

Mint mondja, ma már könnyebben hagy ki egy futást egy baráti vacsoráért, ha fáradt, vagy ha éppen a párjával biciklizni, kirándulni mennek. Büszke a világbajnoki címére, ám néhány év távlatában nem az arany csillogása maradt meg neki, hanem az élmények, amelyeket gyűjtött.

A teljes interjút megtalálják a Csupasport honlapján, ahol olvashatnak arról a szerencsétlenül járt szörfösről is, aki a súlyos balesete után úgy menekült meg, hogy Tom Hanks egyik filmjéből vett segítséget.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.

2021.04.01 17:55:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

10 helyszínen, az ország 8 nagyvárosában várják a régi és új plazmaadókat. (x)

2021.04.11 08:21:16

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Költészet napi versválogatás: Csillag Péter Ady stoplisban című könyvéből Gados Béla olvas fel.

2021.04.10 23:33:18

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a különféle nekrológokban olvasom, hogy az elhunyt az égi pályákon folytatja, rendre belém hasít: attól, hogy valaki kiváló sportoló, bajnok volt, miért lenne biztos, hogy a mennybe jut? Igaly Diána esetében efféle kétségnek most nyoma sincs.