Csupasport: a magyar futó kihívása – New Yorktól Tokión át Londonig, maratoni a világ körül

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 19:29
Címkék
Holczer Péter New Yorkban, Chicagóban és Berlinben már teljesítette a negyvenkét kilométeres maratoni távot, London, Tokió és Boston azonban még vár rá!

Holczer Péter hét éve kezdte a futást, azóta már összesen húsz maratoni van a háta mögött, élete első negyvenkét kilométerét Prágában teljesítette, de Jeruzsálemben már négyszer is beért a célba, emellett kétszer a Budapest Maratonin is részt vett.

„Kétezertizennégy óta futok – kezdte Holczer Péter. – Alapvetően egy tíz kilométeres versenyre kezdtem el készülni az év elején, majd lefutottam a távot, és jöttek a nagyobb célok. Következett a félmaratoni, amit még ugyanebben az esztendőben nyáron lefutottam. Sok velem egykorú futótársam az őszi maratonijára készült, ám én nem éreztem úgy, hogy készen állnék rá. Helyette a következő lépcsőfok a harminc kilométer volt, majd elhatároztam, hogy a következő születésnapom előtt lefutnom életem első maratoniját.”

Hogy aztán a klasszikus táv hogyan ejtette rabul, arról mesélt a Csupasportnak, ahol olvashatnak két brit férfi régimódi és elképesztő kalandjáról az Antarktiszon, valamint arról, hogyan és miért dolgoztak a norvég hegyekben nepáli serpák

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik