Cselgáncs: Ulánbátorban indul az olimpiai selejtezősorozat

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.23. 10:50
null
Pénteken kezdődik a cselgáncsozók olimpiai selejtezősorozata (fotó: AFP)
Pénteken Mongóliában, az ulánbátori Grand Slam-viadallal megkezdődik a cselgáncsozók két éven át, 2024. június 23-ig tartó selejtezősorozata a párizsi olimpiára.

A kvalifikációs rendszer érdemben nem változott a korábbi játékokhoz képest, a 372 olimpiai hely túlnyomó többségét, 343-at a most kezdődő sorozat versenyei alapján kialakuló ranglistáról osztják majd ki. A fennmaradó helyekből 14 a rendező Franciaországnak jár, 15 szabadkártyáról pedig háromoldalú bizottság dönt.

A judoinfo.hu híre szerint az összlétszám nem változik Tokióhoz képest, de a helyek elosztása igen, ugyanis – a sportág történetében először – kiegyenlítődik a férfi és női dzsúdósok száma, mindkét nemnél 186–186 résztvevő léphet majd tatamira.

Olimpiai kvalifikációs pontokat világbajnokságon, World Judo Masters-viadalon, Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken, Continental Open-tornákon, illetve kontinensbajnokságokon lehet szerezni.

A sorozat első európai eseménye a július 8–10-én sorra kerülő Grand Slam Hungary lesz a Papp László Sportarénában, melyre a nézők számára ingyenes lesz a belépés. A jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a magyar szövetség oldalán.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik