Cselgáncs Eb: Csernoviczki jukóval bejutott a fináléba

Vágólapra másolva!
2013.04.25. 15:40
null
Csernoviczki Éva nem talált legyőzőre az Eb nyitó napján (Fotó: MTI)
Csernoviczki Évának köszönhetően aranyéremmel kezdte szereplését a magyar küldöttség a Budapesten zajló cselgáncs Eb-n. A 48 kg-ban induló 26 éves dzsudoka a szintén olimpiai bronzérmes belga Charline Van Snicket győzte le a döntőben vazarival. A délutáni programot Maros Barbara, Karakas Hedvig és Zámbori Bence is a vigaszágon kezdte, előbbi kiesett, utóbbi kettő viszont nyert, így a bronzéremért küzdhet.

Az elődöntőben a török Ebru Sahin egy intéssel sokáig győzelemre állt, de Csernoviczki 11 másodperccel a küzdelem vége előtt jukót ért el, ezzel fordított. A 26 éves, háromszoros Eb-ezüstérmes magyar ellenfele a döntőben a szintén olimpiai bronzérmes belga Charline Van Snick volt, aki ellen 3–2-re vezetett kettejük különpárharcában. Most tovább növelte előnyét, ugyanis taktikus küzdelemben egy vazarival ismét fölé kerekedett.

Az 52 kilósok között induló Maros Barbarát lábra támadás miatt leléptették a koszovói – ám a nemzetközi szövetség (IJF) zászlaja alatt szereplő – Majlinda Kelmendi elleni mérkőzésen a vigaszágon, így ő nem szerezhet érmet.

A 66 kilós férfiaknál Zámbori Bence szintén a vigaszágon kezdte a délutáni programot, és már két intéssel jobban állt a portugál Sergiu Oleinicnél, amikor bemutatott egy jukót érő akciót. Ezután kicsit visszavett a tempóból, meg is intették, de aztán egy ipponnal lezárta a meccset, és a bronzéremért küzdhet a francia David Larose ellen.

Karakas Hedvig (57 kg) is a vigaszágon próbálkozhatott, azzal a szerb Jovana Rogiccsal találkozott, akit előzőleg már háromszor megvert. A vb- és Eb-harmadik magyar sokkal aktívabb volt, ezt jelezte riválisának három intése, aztán az utolsó másodpercben a honvédos cselgáncsozó karfeszítést indított, amelyet a szerb azonnal „lekopogott”. Karakasra a harmadik helyért kiírt meccsen az orosz Irina Zablugyina vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik