Birkózó-vb: két magyar vereséggel indult a csütörtök

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 12:50
null
Püspöki Patrik vereséggel kezdte a belgrádi vb-t (Fotó: Földi Imre)
Rosszul kezdődtek magyar szempontból a belgrádi birkózó-világbajnokság szabadfogású versenyei, mivel Püspöki Patrik, majd Antal Dániel is kikapott – írja a Magyar Távirati Iroda.

A 86 kilogrammban szereplő Püspöki Patrik az osztrák Benjamin Greillel küzdött meg a 16 közé kerülésért, amire a meccs képe alapján nem volt esélye. A bajai sportoló gyorsan komoly hátrányba került, már az első percben riválisa levitte és kétszer megpörgette (0:6). Püspöki ezt követően sem tudott váltani, Greil még a szünetig egyszer mögé került és Püspöki passzivitásáért is kapott egy pontot (0:9), ezzel egy pontra került a technikai tustól. A pihenőt követően a magyar szabadfogású nagyot küzdött, két megindulásából ki tudta léptetni riválisát (2:9), de reális esélye nem volt a fordításra.

Két meccsel később szintén a B-szőnyegre szólították Antal Dánielt, akinek az előzetes esélyek alapján verhető rivális jutott a 70 kilogrammosok 1. fordulójában: a Bissau-guineai Bacar Ndum. Az Afrika-bajnok versenyző ugyanakkor alaposan meglepte Antal Dánielt. Ndum roppant energikus volt, és bár az első menetben pontokat még nem tudott csinálni, de stílusa már ekkor láthatóan komoly gondot okozott riválisának. Antal nem volt meggyőző, de a menet közepén előnybe került, miután riválisát látták passzívabbnak és a rendelkezésére álló 30 másodperc alatt nem volt eredményes akciója (1:0). Majd újabb ponttal gazdagodott, miután egy biztató fogását riválisa szabálytalan, intést érő védekezéssel blokkolta (2:0).

A szünetet követően Ndum még aktívabbá vált, és még az első percben mögé került (2:2), amivel már vezetett. Antal Dánielben nem volt átütőerő, ennek ellenére egy kapaszkodásból indított akciót szépen két pontért megkontrázott, amiből riválisa visszafogott és mögé került. Így 45 másodperccel a zárás előtt 4:4 volt az állás, ez viszont már a magyarnak kedvezett. A hajrában viszont ismét Ndum pillanatai következtek, kétszer is levitte ellenfelét, és 8:4-es győzelmet aratott.

Püspöki és Antal már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet.

A versenynapon még Ligeti Dániel (125 kg) és Vida Csaba (79 kg) lép szőnyegre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik