MTI/B. D. K. 2021.04.22 14:02 Frissítve: 2021.04.22 14:18

Birkózó Eb: Galambos Ramóna kikapott a nyolc között

Szoros mérkőzésen bosszantó vereséget szenvedett Galambos Ramóna az 57 kilogrammos kategória negyeddöntőjében, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

Galambos Ramóna vereséget szenvedett (Fotó: birkozoszov.hu)

 

Az U23-as Eb-győztes magyar sportoló az oroszok Eb-ezüstérmesével, Szvetlana Lipatovával csapott össze az elődöntőért, melyhez nagyon közel volt a meccs képe alapján.

Galambos Ramóna az első pillanattól erősebbnek tűnt riválisánál, ez a fölény azonban akciókban nem mutatkozott meg az első menetben, igaz, így is előnnyel mehetett pihenni, mivel a jó érzékkel védekező Lipatova intése után 1–0-ra vezetett.

A második szakaszban a 24 éves magyar még nagyobb sebességre kapcsolt és igyekezett gyorsan akciót csinálni, ám ez megbosszulta magát, Lipatova ugyanis meg tudta kontrázni indítását és bebillentette ellenfelét (1–2). A hátrány nem fogta meg Galambost, továbbra is bátran ment előre, az orosz pedig egyre fáradt, viszont egy szőnyeg széli szituációból megint ő jött ki jól, noha úgy tűnt, a magyarnak sikerült őt kiléptetnie. A bírók azonban nem így látták, így a visszatámadásból elért orosz mögékerülésért adtak újabb két pontot (1–4). Ritter Árpád szövetségi kapitány vitatta a szituációt, ám a döntnökök hosszú videózást követően sem változtattak ítéletükön, így az orosz kapott még egy pontot (1–5).

Kevesebb mint egy perc volt már csak hátra, Galambos Ramóna azonban nem adta fel. Sikerült is levinnie ellenfelét (3–5), lentről viszont nem tudott pörgetni, az utolsó 15 másodpercben pedig már nem volt képes újabb akciót végrehajtani. Galambos úgy kapott ki, hogy riválisa egyetlen akciót sem indított, kontrákból volt eredményes, a végén pedig annyira elkészült az erejével, hogy edzői támogatták le a szőnyegről.

A szigetvári birkózó veresége után már csak abban bízhat, hogy legyőzője összeszedi magát a késő délutáni elődöntőre és bejut a fináléba, amivel vigaszágra segítené őt.

A legjobb négy között nem Lipatováé lesz az egyetlen magyar érdekeltségű mérkőzés, ugyanis Sastin Marianna a lengyel Katarzyna Madrowskával csap össze a 62 kilogrammosok között.

2021.05.16 08:52:23

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Évtizedek óta vágyott feladatot kapott: első osztályú klubnál foglalkozhat kommunikációval.

2021.05.15 23:24:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ebben kizárólag egy részletes, őszinte, feltáró vallomás segíthet. Ha úgy tetszik, vezeklés, amely teljes feloldozást, bűnbocsánatot ugyan nem adhat, de némi könnyítést azért igen, tisztázná a másikat, ezzel növelné olimpiai részvétele esélyeit.

2021.05.15 16:14:45

Egyéb egyéni K. T. I.

A francia sportlap magazinja többoldalas interjút közölt a világ legidősebb, még élő olimpiai bajnokával.

2021.05.15 09:23:47

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Első aranyérmünket a műkorcsolyázó Földváry Tibor nyerte 126 évvel ezelőtt – Budapesten.

2021.05.14 22:15:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A bizonytalanság, az óvatoskodás vezetői gyengeséget takar.