T. J. 2021.06.14 15:41 Frissítve: 2021.06.14 17:26

Birkózás: másfél hónap múlva kész lesz a Vajdasági Akadémia

A tervek szerint másfél hónap múlva Magyarkanizsán elkészül a Vajdasági Birkózóakadémia épülete – mondta Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a külső munkálatok, mint a parkosítás és a szabadtéri fitneszpark megépítése ősszel esedékes.

Frisz Krisztián (balról) Európa- és Nemes Viktor (középen) világbajnok birkózók ma Bálint Zoltán ügyvezető jelenlétében megtekintették a Vajdasági Birkózóakadémiát (Fotó: Magyarkanizsai Sajtószolgálat)

 

 

– Minden gyerek továbbra is az anyaegyesületének a tagja marad, ami azt jelenti, hogy mi nem csapatot építünk, hanem szeretnénk a lehető legjobb teljesítményre ösztönözni a birkózókat, vagyis kihozni belőlük a maximumot. A gyerekek iskolai előmenetelét is figyelemmel kísérjük majd – nyilatkozta Bálint.

A befejezés előtt álló objektumot hétfőn két délvidéki magyar sportoló, a szerb színekben világbajnok Nemes Viktor és az Európa-bajnok Frisz Krisztián is megtekintette.

„Egy kiváló központ lesz a fiatal birkózóknak. Sok helyen megfordultam már, de amit eddig láttam, ez az egyik legszebb lesz. Remélem én is sok időt tölthetek majd itt a felkészülések során” – mondta Nemes Viktor, aki 2017-ben világbajnoki címet nyert a kötöttfogású 75 kilogrammosok között.

„Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amikor Bálint Zoltán megkeresett, hogy segédedző legyek az akadémián. Természetesen örömmel vállaltam a feladatot, és igyekszem majd átadni azt a tudást és tapasztalatot, amit az évek alatt összegyűjtöttek” – nyilatkozta Frisz, aki négy évvel ezelőtt az újvidéki rendezésű Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A Vajdasági Birkózóakadémia a magyarkanizsai önkormányzat, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia összefogásának köszönhetően, a magyar kormány 963 millió forintos támogatásával jön létre.


 

2021.07.23 22:23:59

Tokió 2020 MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Témánk szempontjából az az érdekes, hogy a doppingellenességre is felesküdtek a sportolók, mondhatni, ezzel ünnepelték a jubileumát annak, hogy a tiltott szerek hangsúlyozottan középpontba kerültek az öt karika környékén.

2021.07.23 12:03:54

Tokió 2020 NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

Integető tömeg fogadta a vendégeket a stadion körül, 143. helyen vonult be a magyar csapat.

2021.07.23 09:04:53

Tokió 2020 SZŰCS MIKLÓS

Tanítványa lett az első luxemburgi születésű asztaliteniszező, aki egyesben olimpián indulhat.

2021.07.23 10:22:36

Tokió 2020 B. D. K.

„Szaku nagyon örül annak, hogy mindennap láthat titeket, és reméli, hogy jól érzitek magatokat Korijamában.”