Birkózás: másfél hónap múlva kész lesz a Vajdasági Akadémia

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 15:41
null
Frisz Krisztián (balról) Európa- és Nemes Viktor (középen) világbajnok birkózók ma Bálint Zoltán ügyvezető jelenlétében megtekintették a Vajdasági Birkózóakadémiát (Fotó: Magyarkanizsai Sajtószolgálat)
A tervek szerint másfél hónap múlva Magyarkanizsán elkészül a Vajdasági Birkózóakadémia épülete – mondta Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a külső munkálatok, mint a parkosítás és a szabadtéri fitneszpark megépítése ősszel esedékes.

 

 

– Minden gyerek továbbra is az anyaegyesületének a tagja marad, ami azt jelenti, hogy mi nem csapatot építünk, hanem szeretnénk a lehető legjobb teljesítményre ösztönözni a birkózókat, vagyis kihozni belőlük a maximumot. A gyerekek iskolai előmenetelét is figyelemmel kísérjük majd – nyilatkozta Bálint.

A befejezés előtt álló objektumot hétfőn két délvidéki magyar sportoló, a szerb színekben világbajnok Nemes Viktor és az Európa-bajnok Frisz Krisztián is megtekintette.

„Egy kiváló központ lesz a fiatal birkózóknak. Sok helyen megfordultam már, de amit eddig láttam, ez az egyik legszebb lesz. Remélem én is sok időt tölthetek majd itt a felkészülések során” – mondta Nemes Viktor, aki 2017-ben világbajnoki címet nyert a kötöttfogású 75 kilogrammosok között.

„Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amikor Bálint Zoltán megkeresett, hogy segédedző legyek az akadémián. Természetesen örömmel vállaltam a feladatot, és igyekszem majd átadni azt a tudást és tapasztalatot, amit az évek alatt összegyűjtöttek” – nyilatkozta Frisz, aki négy évvel ezelőtt az újvidéki rendezésű Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A Vajdasági Birkózóakadémia a magyarkanizsai önkormányzat, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia összefogásának köszönhetően, a magyar kormány 963 millió forintos támogatásával jön létre.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik