Birkózás: Dollák és Elekes bronzérmes az U23-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 18:55
null
Elekes Emese (jobbra) – Fotó: MBSZ/UWW
A bulgáriai Plovdivban zajló U23-as Európa-bajnokság pénteki versenynapján három magyar női birkózó küzdött a dobogóért. Végül Dollák Tamara és Elekes Emese bronzérmes, Szabó Nikolett ötödik lett – számolt be róla a Magyar Birkózószövetség hírlevele.  
Dollák Tamara (57 kg, Újpesti TE) súlycsoportjában körmérkőzés zajlott, ő az utolsó meccsén hatalmas csatában 8-6-ra kikapott az Eb-címét így megvédő török Kamaloglutól és harmadik lett. Ketten voltak még érdekeltek bronzmérkőzésen: Elekes Emese (72 kg, Vasas) 4-0-ra felülmúlta a török Pult, és szintén a dobogó alsó fokára állhatott, Szabó Nikolett (62 kg, Ferencváros) pedig 5-3-ra veszített a német Scheel ellen, így ötödik lett. A magyar női csapat egy-egy arany- és ezüst-, valamint három bronzéremmel és egy ötödik hellyel zárta a kontinensviadalt.

Megkezdték csatáikat a szabadfogásúak, s a mieink közül Végh Richárd (97 kg, Érdi Spartacus) bejutott az elődöntőbe, ahol kikapott az azeri Ilyasovtól, tehát ő is a bronzmérkőzést vív majd, Rizmayer Márton (79 kg, Csepeli TC) pedig a vigaszágon folytathatja szombaton. Négy további szabadfogású elkezdi szereplését: Nemes Bálint (74 kg, Haladás) romániai vagy moldovai, Mester Milán (86 kg, ESMTK) örmény, Angyal Krisztián (92 kg, Csepeli BC) görög vagy moldovai, Korcsog Milán (125 kg, Csepeli TC) pedig izraeli riválissal kezd – áll az MBSZ tájékoztatásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik