T. M. 2020.11.02 09:56

Bajnokok reggelije: Szüleimnél is láttam, hogy nem csak a nők uralkodhatnak a konyhában – Baji Balázs

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó volt a vendégünk.

 

Baji Balázs otthonosan mozog a konyhában is (Fotó: Tumbász Hédi)

A Prímával indított közös sorozatunk ötödik vendége Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó volt, aki igencsak otthonosan mozog a konyhában, és egy rozé kacsamellet készített stúdiónkban.

„Szeretek kísérletezni a konyhában, ezt a receptet egy hirtelen felindulásból találtam ki. Az ételem elkészítése során szeretnék egy kicsit a színek harmóniájára is figyelni. Én úgy tartom, ha a tányér minél több színt tartalmaz, az annál finomabb és egészségesebb.”

Baji Balázs a szüleitől is azt látta, nem csak a nők uralkodnak a konyhában, így ő is elég hamar belekezdett a gasztronómiai világ felfedezésébe. Világbajnoki bronzérmes gátfutónk a tokiói olimpia elhalasztásáról is beszélt.

„Nagyon sajnáltam, hogy elmaradt az olimpia, annak ellenére, hogy az én esetemben ez inkább pozitív volt, mint negatív, a korábbi sérülésem miatt. Kicsit több mint egy évvel a sérülést követően nagyon feszített tempót igényelt volna az olimpiai kvalifikáció. Jövőre nagyobb eséllyel állok neki a feladatnak.”

Baji azt is elárulta, annak idején elképzelhető volt, hogy az egész karrierje véget érhetett volna a sérülése miatt, valamint hétköznapi szakmájáról is beszélt, illetve arról, hogyan képzeli el pályafutása utolsó időszakát.

 


KAMMERER ZOLTÁN BÉLSZÍN STEAKJE, MÁKOS GUBÁJA
 

Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve.

Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!

A Bajnokok reggelije-sorozatunk hatodik részét november 7-én olvashatják lapunkban – vendégünk Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó lesz –, s a Képes Sport ízelítője után november 9-én nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Kammerer Zoltán „főzőleckéjével”.

2020.12.02 21:43:16

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Napjaink öttusázói és tízpróbázói is megirigyelhetnék a sokoldalú nemesember teljesítményét.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.