Bajnokok reggelije: Erdei csülökpörkölttel, Karakas mandulás csirkével érkezett

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 14:23
null
Erdei csülökpörkölttel érkezett stúdiónkba (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül.

Hogy mi is az a Bajnokok reggelije? Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítottunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve. Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!

Sorozatunk első részében Erdei Zsolt, korábbi amatőr és profi világbajnok ökölvívó volt a vendégünk, aki egy igazi magyaros ételt hozott gyönyörű műsorvezetőnknek, Kárpáti Rebekának. Erdei a kameráink előtt elárulta, húsz évig rosszul étkezett a mérkőzések előtt, és erre csak karrierje végén jött rá.

„Én harminc éven keresztül voltam aktív, abból nagyjából húsz-huszonöt évig rosszul fogyasztottam. Nekem nem volt olyan ember, aki megmondja, hogyan kell táplálkoznom helyesen, erre a pályafutásom végén jöttem rá. Rengeteget számít az, hogy milyen minőségű táplálékot fogyaszt egy sportoló” – mondta Erdei.

Az, hogy milyen étrend változtatta meg Erdei Zsolt teljesítményét utolsó éveiben, kiderül sorozatunk első epizódjából.

Sorozatunk második részében Karakas Hedvig, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk villantotta meg konyhai tudását, aki Erdei Zsolténál kicsit könnyebb ételt hozott, méghozzá egy parmezános, mandulás csirkét készített a Príma friss termékeiből.

Karakas elárulta, az elmúlt hónapokban kipróbálta a vegán étrendet is, kíváncsiságból, hogy milyen hatással lesz a teljesítményére.

„Sokat olvastam a vegán étrendről, és ki akartam próbálni, hogy milyen. Az egyértelműen kiderült, hogy amikor nem ettem húst, sokkal energikusabb voltam, illetve a regenerációm is gyorsabb volt” – osztotta meg tapasztalatait világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk.

Cselgáncsozónk minden bizonnyal utolsó olimpiájára készül, így nem jött jól neki, hogy elhalasztották a 2020-as tokiói játékokat jövő nyárra, de bizonyos szempontból örült neki: hogy miért? A videónkból kiderül!

Sorozatunk legújabb részében Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó mesél arról, hogy milyen megpróbáltatásokon kell keresztül mennie egy birkózónak ahhoz, hogy a versenyeken „beleférjen” a súlycsoportjába.

A Bajnokok reggelije 3. részét hétfőn tekinthetik meg követőink a szokott helyen, az NSO Tv Youtube-csatornáján. Addig is itt egy kis „ízelítő”!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik