SZ. M. 2021.11.24 22:51 Frissítve: 2021.11.24 23:10

Asztalitenisz-vb: győzelemmel mutatkozott be a Póta, Madarász duó

Sikeresen vette az első akadályt a párost korábban együtt nem játszó Póta Georgina és Madarász Dóra kooperációja a houstoni asztalitenisz vb-n, Szudi Ádám viszont simán kikapott jóval esélyesebb kínai ellenfelétől.

 

Póta Georgina egyesben ugyan már korábban kiesett, párosban viszont Madarász Dórával még versenyben van (Fotó: WTT)

 

A houstoni egyéni asztalitenisz-világbajnokság második napjára női egyesben és vegyes párosban sem maradt magyar induló, s mivel női párosban csak a Póta Georgina, Madarász Dóra kettős fért fel a nevezési listára, ezért a szerbiai Surján Szabina, Izabela Lupuleszku elleni mérkőzés tétje az (is) volt, hogy a mieink talpon maradnak-e ebben a számban.

„Póta és Madarász korábban még nem játszotta együtt a párost, s ugyan igyekeztünk gyakorolni, kérdés, hogy az összeszokottság hiánya milyen hatással lesz a teljesítményükre” – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya Bátorfi Zoltán. Az ellenfélről annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy Surján Szabina éveken keresztül a Budaörsi SC női csapatát erősítette, a nyártól viszont Németországba, Póta korábbi együtteséhez, a BL-címvédő TTC Berlinhez szerződött. Az egyéni világranglistán ő és Lupuleszku is hátrább helyezkedik el Pótánál és Madarásznál is, de korábban már sokszor bebizonyosodott, hogy párosban nem feltétlenül ez dönt. Ezúttal viszont nem volt miért aggódni, a magyar duó jó játékkal, a kritikus pillanatokban remekül koncentrálva három játszmában győzött, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

Pótáék után a férfi egyes második fordulója is elkezdődött, a 32 közé jutásért Szudi Ádám a világranglistán 16. helyen álló, 21 éves kínai Vang Csü-csin ellen állt asztalhoz. A játék képe az esélyeknek megfelelően alakult, a kétszeres egyéni magyar bajnok négy játszmában maradt alul. A magyar idő szerint éjszakai programban ugyanebben a fordulóban Lakatos Tamás is asztalhoz áll, ellenfele a szlovén Darko Jorgic lesz.

EGYÉNI ASZTALITENISZ VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
FÉRFIAK
Egyes
A 32 közé jutásért:
Vang Csü-csin (kínai)–Szudi Ádám 4:0 (5, 4, 2, 2)
Páros
A 32 közé jutásért:
Póta Georgina, Madarász–Surján, Lupuleszku (szerbiai) 3:0 (9, 10, 7)

2021.11.27 16:38:12

Egyéb egyéni B. D. K.

A cseh szépség saját magára énekesként és fitneszmodellként is hivatkozik.

2021.11.26 23:27:57

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Csökkent a létszám, számos szervezet kiesik – alapjaiban alakult át a Magyar Olimpiai Bizottság összetétele.

MOB
2021.11.23 10:18:47

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két vívó jószolgálati nagykövetként is csatlakozott a közmédia idén jubiláló, 10 éves Jónak lenni jó! karitatív kampányához. (x)

pr
2021.11.24 09:40:16

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Úszott, tornázott, túrázott, korcsolyázott. ● Bartók Bélát és a tanítványait is testedzésre biztatta.