SZ. M. 2021.05.04 21:32 Frissítve: 2021.05.04 22:34

Asztalitenisz: szerencsés sorsolást kapott a Budaörs

Az Európa-kupa újvidéki döntő szakaszának sorsolása kedvezett a magyar bajnok Budaörs női csapatának: mivel a spanyol Linares pozitív vírusteszt miatt nem indulhatott, így a három háromcsapatos csoport mellett lett egy kétcsapatos is, s ez utóbbiba kerültek a mieink, akik így a csütörtökön kezdődő tornán már biztosan negyeddöntősök.

Lovas Petráék a kétcsapatos csoportba kerültek (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

 

A magyar bajnok SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz csapata a Bajnokok Ligájában kezdte a kupaidényt: a decemberi linzi buboréktornán a csoportjában a harmadik helyen végzett, ami akkor nem ért továbbjutást, ellenben egyenes utat jelentett a második számú sorozatba, az Európa-kupa döntő szakaszába.

Azóta már lejátszották az Ek selejtezőit, összeállt az újvidéki torna 12 csapatos mezőnye, s a szervezők az előkelő harmadik helyen emelték ki a budaörsieket. A helyszínen aztán kiderült, hogy a spanyol Linares együttese pozitív vírusteszt miatt nem indulhatott, így 11 együttes maradt. A csütörtöki rajt előtt kedd este elkészítették a csoportbeosztást, s a szerencse kedvezett a magyar együttesnek, amely az egyetlen kétcsapatos csoportba került, ami egyben azt is jelenti, hogy a negyeddöntőbe jutás már biztos, a B-csoportban a francia Étival-Clairefontaine ASRTT elleni mérkőzés mindössze arról dönt majd, hogy első vagy második helyen jut tovább a Budaörs.

A Bachmann Péter irányította együttes egyébként a legerősebb összeállításban várja a rajtot, a szakvezető a Póta Georgina, Lovas Petra, Fazekas Mária, Surján Szabina négyesből válogathat, azaz csak a fiatal Dari Helgára nem számíthat, aki ezekben a napokban az érettségire fókuszál. Szvitán Krisztina szakosztályvezető úgy nyilatkozott, a legalább a kiemelésnek megfelelő helyet szeretnék megszerezni, de természetesen a kupagyőzelmet is megcélozzák.

 

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.

2021.04.29 22:33:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Műesés, rájátszás, fordított esetben durva faultot kísérő, automatikus »Labda volt, spori!« megjegyzés – folyamatosan a bíró megtévesztése a cél. A hazugság – mondjuk ki nyíltan.

2021.04.28 22:55:49

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyesek számára talán meglepő, de anno a román tornászlányok többsége mégsem a veréseket, a sérülten, betegen is versenyzésre kényszerítést tekintette a kínzások kínzásának, hanem az éhezést. Az állandó fogyókúrázás pedig egészen elképesztő dolgokra sarkallta őket.