Asztalitenisz: Majoros helytállt, de kikapott a páros vb-elsőtől

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 20:24
null
Majoros Bence kikapott, de nagyon megnehezítette jóval esélyesebb tajvani ellenfelének a dolgát (Fotó: Földi Imre)
A WTT-sorozat budapesti champions-versenyén szabad kártyával induló Majoros Bencétől az is bravúr, hogy egy szettet elvett a világranglistán 118 hellyel előrébb lévő tajvani ellenfelétől.

 

A WTT-sorozat történetének első champions-versenyén – ez rangban közvetlenül a csúcskategóriás Grand Smash után következik – Póta Georgina és Majoros Bence szabad kártyával indulhatott: előbbi hétfőn a 16 közé jutásért 3:0-ra kikapott az osztrák Sofia Polcanovától, utóbbi bemutatkozására pedig kedd estig kellettvárni. A világranglistán 135. helyen álló 24 éves Majoros Bence a sorsolásnál ázsiaiellenfelet kapott,de legalább nem a legjobb kínaiak vagy japánok egyikét, hanem a tajvani Csüang Csi-jüant (17.), akinek 2013-ból párosban van világbajnoki címe, de 41 évesen minden bizonnyal már túl van a csúcson.Persze ez nem jelenti azt, hogy férfiválogatottunk első számú embere lett volna a mérkőzés esélyese, a sorsolás ismeretébenmégisbizakodva nyilatkozott:

„Nagyszerű lehetőség ez a verseny, hogy ilyen képességű játékosokkal mérjem össze a tudásom – mondta. – Tajvani ellenfelem is kiváló asztaliteniszező, régóta tagja már a világ élmezőnyének. Kíváncsian várom, mire leszek képes egy ilyen játékos ellen, de mint mindig, most is csak magamra, a saját játékomra koncentrálok. Próbálom a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Nos, Majoros nem a levegőbe beszélt, olyan lendülettel vágott bele a mérkőzésbe, hogy mire Csüang Csi-jüan feleszmélt, az első szettet már el is vitte,sőt a folytatásban is méltó ellenfele volt a tajvaniak,aki a következő két játszmát csak nagy csatában tudta a maga javára fordítani, a negyedik viszont már sajnos simább volt.

„Kicsit haragszom magamra, de nem a vereség miatt, már többször is mondtam, az eredmény önmagában nem határozza meg a teljesítményt – értékelt Majoros a mérkőzést követően. – Jól kezdtem az első szettben összeszedett voltam, a második és a harmadik játszma hajrájában viszont nem koncentráltam megfelelően, tudtam, milyen labdát kapok, mégsem készültem fel rá. Azért is zavar, hogy ez megtörtént, mert úgy érzem, az első három szettben inkább én irányítottam.”

Majoros vereségével a champions-versenyen már nincs magyar induló, a világ legjobbjai azonban a szombati döntőig még játszanak a BOK-csarnokban.

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. A 16 közé jutásért

Csüan Csi-jüan (tajvani)–Majoros Bence 3:1(–5, 10,9, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik