H. Á. 2022.01.13 11:26 Frissítve: 2022.01.13 14:04

Asztalitenisz Ek: nehéz dolguk lesz Pótáéknak az olaszok ellen

Szombaton kezdi meg szereplését az Európa-kupa negyeddöntőjében a SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, amely az olasz ASD Quattro Mori elleni hazai első mérkőzésen szeretne előnyt szerezni a jövő szerdai, cagliari visszavágóra – adta hírül az MTI.

 

Póta Georgina is tudja, nem lesz egyszerű a továbbjutást kiharcolni (Fotó: Tumbász Hédi)

Az előző idényben ezüstérmes, itthon bajnoki címvédő magyar együttes Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga összeállításban áll majd asztalhoz a három román játékost is foglalkoztató rivális ellen, amely csoportgyőztesként került a legjobb nyolc közé.

„Természetesen szeretnénk minél kedvezőbb helyzetből nekivágni az olaszországi visszavágónak, de nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a két gárda közel azonos játékerőt képvisel” – mondta az MTI-nek a csütörtöki sajtónyilvános edzésen Szvitán Krisztina, a budaörsiek szakosztályvezetője.

A szombati mérkőzés 18 órakor kezdődik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött, illetve kötelező lesz a maszkviselés.

„Két játékosukat, Tania Plaiant és Andreea Dragomant elég jól ismerem, a hármas játékosukat még nem láttam játszani – beszélt az ellenfélről az olimpikon Fazekas Mária. – Tavaly többen voltunk a csapatban, így több taktikázási és variálási lehetőségünk volt, míg most csak hárman vagyunk, ezzel együtt abszolút kétesélyes ez a párharc."

Póta Georgina a múlt hétvégén Német Kupát nyert a Kolbermoor csapatával, most azonban már a Quattro Mori elleni csatára összpontosít.

„Minden pontnak nagy jelentősége lesz, de bízom benne, hogy hazai környezetben előnyt tudunk szerezni" – mondta a rutinos, kétszeres Európa-bajnok játékos.

Az európai szövetség (ETTU) rangsorában jelenleg 8. helyen álló Budaörs 2003 óta minden évben képviselte Magyarországot a nemzetközi kupaporondon, ám ez egyre nagyobb terhet ró a klubra.

„Évről évre rosszabbak a lehetőségek, az ETTU nem tud kontrollt gyakorolni a versenyrendszer felett. Magukra hagyja a klubokat, cserébe olyan elvárásokkal él, amelyek egyre nehezebb anyagi helyzetbe hozzák az egyesületeket" – mondta az utóbbi években a Bajnokok Ligájában és az Európa-kupában is ezüst-, illetve bronzérmet szerző budaörsi egyesület elnöke, Somlyó Gergely, aki a nehézségeket érzékeltetve elárulta, hogy tavaly 500 euró (körülbelül 180 ezer forint) pénzdíjat kaptak az Európa-kupa-ezüstérmük után az ETTU-tól, míg ebben az idényben már hatmillió forintos kiadással járt számukra az európai kupaszereplés.

ASZTALITENISZ EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Január 15., szombat
18.00:
SH-ITB Budaörsi SC–ASD Quattro Mori (olasz)
VISSZAVÁGÓ
Január 19., szerda
18.30:
ASD Quattro Mori (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC

(MTI)

2022.01.15 23:05:52

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. De nincs az az ostoba ember, aki ha nyerünk, azt bizonygatná, hogy igenis kikaptunk, ha ellenben kikapunk, arról igyekezne meggyőzni hallgatóságát, hogy tulajdonképpen nyertünk. A sport tisztaságának, normalitásának is köszönhetően lesz ez üdítő hangú, töltetű rádió.

2022.01.14 19:33:51

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Románia sportminisztere talán indul a 2024-es párizsi paralimpián is.

2022.01.14 14:52:40

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A futball lényegében az egyetlen sportág, amely miatt tömegek vonulnak az utcára.”

2022.01.13 23:02:44

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Interjú a hétfőn induló Sportrádió főszerkesztőjével, akinek hitvallása, hogy mindenben ott van a sport.

2022.01.13 17:19:09

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Wayne Gretzky tisztában volt azzal, tehetsége leginkább ajándék, ha úgy tetszik, szolgálat.