Ajánló: intenzíves ápolónő az új magyar bajnok

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 19:36
Az esztergomi kórház koronavírusos betegeket kezelő intenzív osztályán dolgozik Horn Zsanett, aki amúgy Maráz Zsuzsanna tanítványa, s a hétvégén megnyerte a 100 kilométeres ultrafutó bajnokságot.

Milyen felkészülés után, és milyen állapotban indult Balatonalmádiban?
– Nagyon hirtelen jött az egész, mert eredetileg a nyílt futamra neveztem, csakhogy később kiderült, az elmarad. Ezt követően kezdtünk el gondolkodni, hogy meg kellene próbálni a bajnokságot, már csak azért is, hogy a futás szempontjából elinduljon végre az év. Az utolsó pillanatokban intéztük a papírokat, a sportorvosit, az engedélyt. Még pénteken is beszéltem a Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseivel, akik délután mondták, hogy igen, rajta vagyok a rajtlistán, szóval így indultunk el szombat hajnalban a versenyre.Milyen felkészülés után, és milyen állapotban indult Balatonalmádiban?
– Nagyon hirtelen jött az egész, mert eredetileg a nyílt futamra neveztem, csakhogy később kiderült, az elmarad. Ezt követően kezdtünk el gondolkodni, hogy meg kellene próbálni a bajnokságot, már csak azért is, hogy a futás szempontjából elinduljon végre az év. Az utolsó pillanatokban intéztük a papírokat, a sportorvosit, az engedélyt. Még pénteken is beszéltem a Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseivel, akik délután mondták, hogy igen, rajta vagyok a rajtlistán, szóval így indultunk el szombat hajnalban a versenyre.

Hogyan esett a részben kemény díszköves burkolatú, meredek kis hidat is tartalmazó pálya?
– Nem jól… Egy ideje eleve sarokgyulladással bajlódom, úgy indultam el, hogy fájt, nyomta a cipő, be volt dagadva. Aztán harminc-negyven kilométer környékén már meg is feledkeztem róla a talpfájás miatt, a kiálló bazaltkövek meg a meredek kanyar megtették hatásukat.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik