MTI/K. B. 2021.05.23 19:28

Vegyespáros curling-vb: a skótok nyerték az aranyérmet

A hazai pályán szereplő skót Jennifer Dodds és Bruce Mouat páros 9–7-re legyőzte a norvég Kristin Skaslien, Magnus Nedregotten kettőst az aberdeeni olimpiai kvalifikációs vegyespáros curling-világbajnokság vasárnapi döntőjében – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Palancsa Dorottyáék a nyolcadik helyen zártak (Fotó: Földi Imre)

 

A viadal honlapja szerint a harmadik helyet a svédek szerezték meg, miután a bronzcsatában 7–4-re verték a kanadaiakat.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt kettőse 3 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be a csoportkört, így a mostani viadalon nem szereztek kvótát a jövő évi, pekingi téli ötkarikás játékokra. Ehhez a csoportban az első négy között kellett volna zárni, Palancsáék nyolcadikként végeztek.

A magyaroknak még egy lehetősége lesz a kvótaszerzésre, a decemberi pótkvalifikációs viadalon ugyanis további két indulási jogért zajlik majd a küzdelem. Az, hogy ott ki indulhatna, csak később dől el, mivel ősszel Kissék a 2009-ben vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György duó ellen négy győzelemig tartó párharcot vívnak majd a szereplésért.

2021.09.11 15:45:12

Egyéb csapat CS. B.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség budapesti tisztújító közgyűlésén szavaztak bizalmat 43 tagország képviselői.

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.