Esztergomban lett ötödször rögbibajnok a Battai Bulldogok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 20:39
null
Esztergomban ünnepelhettek a Bulldogok
Az alapszakaszgyőztes Battai Bulldogok nyerte meg a DHL Extraliga küzdelmeit – a klub fennállása során ötödik alkalommal –, miután az első osztályú rögbibajnokság esztergomi döntőjében 25–21-re győzött a hazai pályán játszó címvédő, az Esztergomi Vitézek Suzuki ellen.

Gyors büntetővel jutott vezetéshez a Batta, a folytatásban viszont egyik félnek sem igazán sikerült mezőnyfölényt kiharcolnia. Percekig nem alakult ki igazi célveszély, kevés volt a sokhullámos támadás, kemény ütközős rögbit láthattunk. A 17. percben büntetővel egyenlített az Esztergom, majd a Bulldogok tudták ráerőszakolni akaratukat a vendéglátókra. Utóbbiak beszorultak a saját térfelükre, de így is tartották az állásaikat, mert a battaiaknál hiányzott a végjátékból egy-két jó megoldás. A 30. percben a sokadik ígéretes battai akciót Gyurcsik Achilles váltotta célra: három esztergomit vitte be a nyakán-hátán a célvonal mögé. No meg a labdát... Érdekes fordulat jött a meccsen: Collet Gergő a második esztergomi büntetőt is értékesítette, majd az utolsó percben Marosi Tamás révén brusztos akciót fejeztek be céllal a hazaiak – persze kellett a vendégvédelem pillanatnyi kihagyása is –, és a jutalomrúgás is sikeres volt. Megléptek a Vitézek, pedig a meccsben nem volt benne, hogy a félidőre ötpontos előnyhöz jutnak (13–8).

A második félidő első érdemi esete egy battai sárga lap volt, a Vitézeknek nem is kellett a tíz perc emberfór ennek kihasználására. A 46. percben Nagy Roland egy bedobás utáni akciót zárt le céllal. Bár a jutalomrúgás kimaradt, tíz ponttal meglépett a címvédő. Picit megviselte a mezőnyben addig játékban többet vállaló és mutató Battát a hátrány, időbe telt, amíg rendezni tudta a sorait. No de aztán! Pedig már esztergomi dominancia alakult ki, ami a fizikai erőfölényükre épült, ám az 56. percben a mezőny talán legjobbjának, a sokat vállaló, rengeteget és keményet ütköző Teisenhoffer László céljával felzárkóztak a vendégek. Az éppen tőlük Esztergomba igazolt – és franciaországi légióskodás előtt álló – Katona Jonathán dropgóllal növelni tudta még a Vitézek előnyét, de ez csak részsiker volt. Mivel az esztergomiak egyre inkább fáradtak, a százhalombattaiak pedig egyre inkább vérszemet kaptak – bár vérző fejsérülés pont a hazaiaknál volt, kettő is –, fordult a kocka. A 62. percben Jung Szilárd, a 75. percben Pluhár Dániel vitt célt, így a hajrát már négypontos előnnyel várta a Batta. Paprikás volt a hangulat, amibe belefért pár adok-kapok, de az iram és a színvonal nem csökkent. A Batta lezárhatta volna a mérkőzést, legalábbis a helyzeteket kidolgozta hozzá, de mivel nem tette meg, ez majdnem megbosszulta magát. Az utolsó perc ugyanis az Esztergomé volt, amely nagyon közel járt a célterülethez – sokadik hullámját vitték a földre a vendégvédők lépésekre a célterület előtt –, sőt, egy szélre lehúzott labdával Collet be is robogott, de előre passz miatt visszafújták az akciót, ami már eleve a hosszabbításban volt, így ezzel ért véget az izgalmas, kiegyensúlyozott találkozó (21–25).

DHL EXTRALIGA
DÖNTŐ
Battai Bulldogok
–Esztergomi Vitézek Suzuki 25–21 (8–13)
A 3. HELYÉRT
A Kecskeméti ARC nem állt ki a mérkőzésre – mint ismert, másodfokon elveszítette az óvását az Esztergom elleni elődöntőt követően, és még a honi szövetség elnöke is lemondott –, így a Budapest Exiles RFC játék nélkül lett győztes és bronzérmes.
SZUPERKUPA
Fit World Gorillák Szeged (az Extraliga alapszakaszának 5. helyezettje)–Velencei Kék Cápák (a másodosztály bajnoka) 40–19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik