WTCR: Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 13:26
null
Tassi már új csapatban bizonyíthat, amellyel elégedett (Fotó: Meder István, archív)
Elégedett az új csapatával a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyében szereplő Tassi Attila, aki nem haragszik Michelisz Norbertre az idénynyitón történt ütközésük miatt, de reméli, hogy szombaton a Nürburgringen már a szerencsével sem áll hadilábon.

A Team Engstler által felkészített Hondát kormányzó 22 éves pilóta az MTI-nek azt nyilatkozta, nagyon szereti a legendás németországi pályát, sőt, ez a kedvence. Bár szerinte a Nordschleifén „sokat kell kockáztatni”, de még úgy sem lehet tökéletes kört futni.

„Sajnos a csütörtöki első szabadedzésen egyetlen normális kört sem tudtam megtenni, mert komoly gumiproblémánk volt, változtatnunk is kellett a beállításokon. Ezt megtettük, de így is csak egy kört bírtak a gumik, igyekeztem kihozni abból a legtöbbet” – mondta Tassi Attila, aki a leggyorsabbnak bizonyult a második gyakorláson.

A magyar versenyző elárulta, az Engstler csapat száz százalékban támogatja őt, és a hétvégeken igyekeznek mindent megadni neki, éppen ezért örül, hogy hozzájuk került.

„Az első hétvégén, Pau-ban nem volt szerencsénk, amit azért is sajnáltam, mert úgy éreztem, hogy kihoztam magamból és az autóból a lehető legtöbbet” – fogalmazott Tassi, aki az idénynyitó második futamának rajtja után Michelisszel ütközött, így hiába rajtolhatott a második helyről, végül csak három pontot szerzett.

„Norbi azonnal elnézést kért azért a manőverért, de akkor, ott, a pillanat hevében nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, mert az elmaradt eredményt neki és nekem sem hozta ez vissza. De nincs köztünk harag, megbeszéltük, jó barátok vagyunk, az ilyesmi sajnos benne van az autósportban” – mondta Tassi.

Szintén az MTI-nek nyilatkozott Nürburgringi hétvége előtt a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Dániel.

„Most az a legfontosabb, hogy a hétvége során az autóink maradjanak egyben, bár itt így elég nehéz versenyezni. Mivel a csapat által jóval korábban megrendelt csomag még mindig nem érkezett meg, fontos lesz, hogy ne sérüljön egyik autónk sem. Csatlakoztunk egy olyan mezőnyhöz, amelyből minden csapat eltöltött legalább tíz tesztnapot a szezon előtt, sőt, vannak olyanok, amelyek szerintem húsz felett járnak. Nekünk ehhez hasonló lehetőségeink nem voltak, ennek ellenére az első fordulón, Pau-ban Rub Huff-fal mind a ketten pontokat tudtunk szerezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik