WTCR: Michelisz és Nagy sok pontot szerzett a legutolsó futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 20:55
null
Michelisz Norbert nem sokkal maradt le a dobogóról a WTCR utolsó versenyén (Fotó: DPPI)
Gilles Magnus aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) történelmének utolsó futamán. A dzsiddai versenyhétvége záró viadalán még Viktor Davidovszki, illetve a 2022-es bajnok, Mikel Azcona állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert a negyedik, Nagy Dániel a hetedik helyen zárta a versenyt. A pole pozícióból rajtoló Tassi Attilát kilökték, így ezt a futamot sem tudta befejezni.

 

Tassi Attila zárta a tizedik helyen a dzsiddai időmérőt, így a magyar versenyző vághatott neki a pole pozícióból a második futamnak. Tassi mellől Viktor Davidovszki, a második sorból Esteban Guerrieri és Nicky Catsburg várhatta a piros lámpák kialvását. Michelisz Norbert a kilencedik, Nagy Dániel a 12. pozícióból rajtolhatott az utolsó versenyen.

Tassi jól rajtolt, és megtartott az első helyet. Mögé Guerrieri zárkózott fel, míg Davidovszki három pozíciót is veszített a startnál. Michelisz egy helyet javított, Nagy azonban visszacsúszott az utolsó helyre. A második kör elején Guerrieri hibázott, és rengeteg pozíciót veszített, ám nem sokkal később újabb dráma jött az élmezőnyben.

Franco Girolami ugyanis egyszerre több autót szeretett volna megelőzni, ám rosszul mérte fel a helyzetet, s Tassit és Catsburgot is kilökte. Bár maguktól vissza tudtak térni a bokszutcába, mindhármuk versenye véget ért. A nagy kavarodásban Michelisz feljött a negyedik helyre, míg Nagy ekkor a kilencedik pozícióban autózott.

A versenyt Magnus vezette, akinek a következő körökben sikerült kissé elhúzni az őt követő Davidovszki, Azcona, Michelisz hármastól. Kicsit hátrébb Nagy Girolamit kezdte el támadni, ám a verseny második felében inkább az szolgáltatta az izgalmat, ahogyan Rob Huff maga mögött próbálta tartani az első futam győztesét, Nathanaël Berthont, illetve Tom Coronelt.

A 17. körben egy kemény támadás rosszul végződött Berthon számára, ugyanis Huff-fal összeütköztek, ami a francia pilóta futamának végét jelentette. Az elakadt Audi miatt a pályára küldték a biztonsági autót, s végül a safety car mögött intette le a mezőnyt a kockás zászló.

Az utolsó viadalt Magnus nyerte Davidosvszki és Azcona előtt, Michelisz a negyedik helyen ért célba. Nagy végül a hetedik lett, Tassi sajnos ezen a futamon is kiesett.

Ezzel véget ért a WTCR 2018 óta íródó történelme, ugyanis 2023-ban már nem rendezik meg a sorozatot a jelenlegi formájában.

WTCR
SZAÚD-ARÁBIA, MÁSODIK VERSENY
1. Gilles Magnus (belga, Audi)
2. Viktor Davidovszki (északmacedón, Audi)
3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport)
6. Tom Coronel (holland, Audi)
7. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)
...
Tassi Attila (magyar, Honda) kiesett

A világkupa végeredménye: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 337 pont, 2. 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 254, 3. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 240, 4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 222, 5. Gilles Magnus (belga, Audi) 210 ... 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 83 ... 16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 62 ... 19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport) 12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik