WTCR: akár 10 000 néző is lehet az idénynyitón

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 16:12
null
Idén valószínűleg nem lesznek üresek a lelátók a Nürburgringen (Fotó: DPPI)
Elkezdték árulni a jegyeket a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjére. Ha minden a tervek szerint halad, összesen 10 000 néző is kilátogathat a 2021-es idénynyitóra – számolt be róla a TouringCarTimes.

 

Július első hétvégéjén a WTCR új idénye is elrajtol, ráadásul a helyszín a legendás Nürburgring, Nordschleife lesz. Az pedig külön jó hír a helyi rajongóknak, hogy nagy eséllyel beengedik a nézőket is a pályára a szezonnyitó versenyhétvégére, amelyen a WTCR viadalai mellett a nürburgringi 24 órás versenyt is megrendezik. Mirco Markfort, a létesítmény vezérigazgatójának elmondása szerint napokon belül zöld utat kaphat a terv, s már el is kezdték árulni a jegyeket – összesen 10 000-et a hétvégére.

A nézők kizárólag a pálya új részén lévő lelátókra ülhetnek fel, a Nordschleife köré nem engedélyezik a belépést. Továbbá csak olyanok látogathatnak ki az eseményre, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást, vagy korábban átestek a betegségen, és/vagy rendelkeznek negatív teszttel.

A WTCR mezőnye Németország után Portugáliába, Spanyolországba, majd Olaszországba látogat el, ezt követően pedig Magyarországon csapnak össze a versenyzők augusztus végén. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója korábban úgy fogalmazott, hogy idén mindenképp nézők előtt szeretnék megtartani az összes nagy nemzetközi versenyt, így jó eséllyel 2021-ben a hazai futamokat sem csak zárt kapuk mögött rendezhetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik