WTCC: Michelisz-dráma Katarban, a kavicságyban végezte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 13:49
Michelisz Norbert az 5., Ficza Ferenc a 16., Nagy Dániel pedig a 17. helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) katari futamának időmérő edzésén.

Az első etapot a harmadik helyen zárta Michelisz Norbert, így könnyedén ment tovább a második szakaszba. Ficza Ferenc a 16., Nagy Dániel pedig a 17. helyen végzett, így mindketten kiestek.Michelisz Norbert, így könnyedén ment tovább a második szakaszba. Ficza Ferenc a 16., Nagy Dániel pedig a 17. helyen végzett, így mindketten kiestek.

A második periódust öt perccel a leintés előtt piros zászlóval félbeszakították, mert Hugo Valente bal első kereke kitört, és a francia autója a pályán ragadt. Michelisznek ekkor még nem volt érvényes ideje.

A bokszutca megnyitása után azonnal kijött Michelisz. Nagy volt a tét, hisz egyetlen mért körre volt csak idejük a pilótáknak. A magyar versenyző jól is autózott, és bejött a negyedik helyre, így egyedüli hondásként ment tovább.

A harmadik szakaszban másodikként jött ki az aszfaltcsíkra. A második szektorban először elméretezett egy féktávot, ám ez még nem lett volna akkora baj, nem sokkal később viszont már az volt: Michelisz kisodródott az egyik kanyarban, kocsija bal első gumija pedig szétrobbant, miután a magyar pilóta ráhajtott a kerékvetőre.

Michelisz a kavicságyban végezte, balesete miatt le is kellett állítani az edzést. Kiesésével biztossá vált, hogy az 5. helyről indulhat a fő futamon, a nyitó futamon pedig a hatodikról.

A nyitó futam 19.15-kor, a fő futam pedig 20.30-kor kezdődik.

Michelisz defektje


WTCC, KATARI NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ EDZÉS

1. Mehdi Bennani (marokkói, Citröen C-Elysée) 2:00.456, 2. Thed Björk (svéd, Volvo S60) 2:00.492, ...5. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) idő nélkül, …16. Ficza Ferenc (magyar, Honda Civic) 2:02.197, 17. Nagy Dániel (magyar, Honda Civic) 2:02.468

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik