MTI/L. M. 2022.08.30 13:34

Rali Eb: Nagyon nehéz futamunk volt Csehországban – Herczig

Elsősorban az időjárási körülmények miatt volt nehéz a rali Európa-bajnokság (ERC) múlt hétvégi, csehországi futama Herczig Norbert szerint, aki a visszatérő Ferenc Ramón navigátorral a jobbján ötödikként végzett a viadalon.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón (Fotó: Red Bull Content Pool)

 

A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden azt mondta, a Barum-rali pályái akkor is nehezek, amikor száraz körülmények között kell rajtuk versenyezni, de ezúttal az esős időjárás is jelentősen megnehezítette az indulók dolgát.

„Ezek között a körülmények között sokszor nem tudtunk megfelelően gumit választani, és talán az ehhez hasonló gondok okozták azt is, hogy több versenyzőtársunk kórházba került, miután sokan szenvedtek balesetet” – nyilatkozta Herczig Norbert, aki szerint nekik sokat segített az, hogy már negyedik alkalommal indultak ezen a viadalon Ferencz Ramónnal közösen.

„Egyrészt az összeszokottságunk, másrészt az itt megszerzett korábbi tapasztalataink is hozzájárultak ahhoz, hogy végül ötödikként zárjunk, bár ez a verseny nekünk már nem a pontok megszerzéséről szólt, mert korábban tudtuk, hogy ez az év elúszott a számunkra” – nyilatkozta a versenyző, aki megemlítette, hogy az indiai Team MRF Tyres csapata az általuk gyűjtött pontoknak köszönhetően megnyerte a csapatbajnoki címet Csehországban.

Herczig arról is beszélt, hogy tavalyi balesetük után Ferencz Ramónnak hosszabb időbe telt a felépülés, de a nyári szünetben már biztos volt, hogy a navigátor visszaül majd a Skoda Fabia Rally2 jobboldali ülésébe.

Herczig azt mondta, arról, hogy rajthoz állnak-e az Eb októberi, spanyolországi zárófutamán, az indiai csapat vezetése hozza meg a végső döntést.

(MTI)

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)