Race of Champions: túraautós páros a leggyorsabb „nemzet”

Vágólapra másolva!
2015.11.21. 00:57
null
Fotó: Hantos László
Nem sikerült a címvédés a Tom Kristensen, Petter Solberg párosnak a Race Of Champions első napján, ami a nemzetek harcáról szólt. A skandináv duót a Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg kettős ejtette ki az elődöntőben.


A másik ágon az angolok házi versenye zajlott le, amelyből végül az egyes számú csapat, Jason Plato és Andy Priaulx került ki győztesen, maga mögé utasítva a Jenson Button, Alex Buncombe összeállítást.

A végső összecsapásban tehát megismétlődött a 2010-es döntő, a különbség csupán annyi volt, hogy akkor Michael Schumacher volt Vettel bajtársa.

Az első körben Priaulx legyőzte Vettelt (aki elizgulta a rajtot), majd Hülkenberg 1–1-re hozta az állás Platóval szemben.

Így jöhetett a döntők döntője, az utolsó hirtelen halál Priaulx és Hülkenberg között. A rutinos ROC pilóta, háromszoros WTCC világbajnok Priaulx végül legyőzte a Bajnokok Versenyén újonc németet, így a sorozat történetében először (a nemzetek csatáját csak 1999 óta rendezik meg) az angolok lettek a leggyorsabb nemzet.

„Ez egy nehéz verseny, évről-évre egyre nehezebb, a fiatalok egyre gyorsabbak. Minden kör olyan, mint egy kvalifikációs kör vagy a verseny első köre, ráadásul nagyon könnyű hibázni.
Nagyon jó dolog haza közönség előtt nyerni, főként Németország ellen, akik rengetegszer győztek már” – mondta a kétszeres brit túraautó bajnok, Plato.

„Korábban is jól éreztük magunkat a ROC versenyeken, de nyerni még sosem sikerült. Legutóbb Bangkokban én konkrétan elfelejtettem, hogy hogyan kell autót vezetni – talán a pezsgő lehetett az oka előző este” – mondta Priaulx.

Vettelnek tehát nem sikerült újra csapatbajnokságot nyerni, de holnap még bizonyíthat az egyéni versenyen.

„Hát igen, úgy látszik, ez nem futball, most mi maradtunk alul. Ahogy már tegnap is mondtam, ez egy csodás lehetőség, hogy megismerjük egymást, hogy kiderüljön, ki, milyen a sisak alatt, de amint lecsukjuk a plexit, nem tudjuk meghazudtolni magunkat és nyerni akarunk. Jó estét fogtak ki a fiúk, gratulálok nekik. A két döntős csapatból az egyiknek veszítenie kell, sajnos ma este, ezek mi voltunk” – zárta az estét nevetve, de azért kicsit csalódottan a ferraris.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik