MotoGP: a thai futamot is törölték a versenynaptárból

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 12:32
null
A thai futam is kiesett a MotoGP idei programjából(Fotó: Ducati)
Két héttel az Ausztrál Nagydíj után, a thai futamot is törölték a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2021-es kiírásából. Az ok továbbra is a koronavírus-világjárvány miatt fennálló korlátozások.

 

A burirami versenyt október 15–17. között rendezték volna a Chang International Circuiton. A pálya majdnem hat órányi útra van szárazföldön az ország fővárosától, Bangkoktól és annak nemzetközi repülőterétől, ami nem tette lehetővé, hogy az év eleji katari futamokhoz hasonló buborékban tartsák a teljes mezőnyt, a csapatokat és a szervezőket. Katarban például bérautót sem vehettek igénybe a résztvevők, autóbuszokkal szállították őket mindenhova az ott-tartózkodásuk alatt.

A futam törlésének híre nem meglepő, hiszen az néhány nappal ezelőtt a thai sport- és kulturális miniszter, Phiphat Ratchakitprakarn már megszellőztette ennek lehetőségét a helyi sajtóban.

Arról még nem született döntés, hogy pótolják-e a lefújt nagydíjat, vagy eggyel kevesebb fordulót láthatunk majd, a szervezők egyelőre vizsgálják a lehetőségeket.

A logisztikai és időkorlátokat is figyelembe véve sok opció nem maradt. A legesélyesebb egy duplázás lehetne Austinban, ha és amennyiben a még egyetlen talpon maradt ázsiai futamot, azaz a Malajziai Nagydíjat valóban megtartják. Ha az is törölni kell, akkor októberben még maradna idő egy-két európai versenyre.

A még hátralévő futamok 2021-ben a július 21-ei helyzet szerint:
augusztus 6-8. Stájer Nagydíj (Red Bull Ring – Spielberg)
augusztus 13-15. Osztrák Nagydíj (Red Bull Ring – Spielberg)
augusztus 27-29. Brit Nagydíj (Silverstone Circuit)
szeptember 10-12. Aragóniai Nagydíj (MotorLand Aragón)
szeptember 17-19. San Marinó-i Nagydíj (Misano World Circuit Marco Simoncelli)
október 1-3. Amerikai Nagydíj (Circuit of the Americas – Austin)
október 22-24. Malajziai Nagydíj (Sepang International Circuit)
november 5-7. Algarvei Nagydíj (Autodromo Internacional do Algarve – Portimao)
november 12-14. Valenciai Nagydíj (Circuit Ricardo Tormo)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik